четвер, 29 січня 2015 11:11

Порошенко поговорив з Меркель та Олландом про мир на Донбасі

Порошенко поговорив з Меркель та Олландом про мир на Донбасі
president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та шляхи її мирного врегулювання. Президенти України та Франції, а також Канцлер Німеччини наголосили, що Тристороння контактна група є оптимальним форматом для переговорів щодо мирного врегулювання та втілення Мінських домовленостей, під якими стоять підписи всіх сторін включно з Росією.

Також Порошенко, Олланд та Меркель висловили переконання, що негайне двостороннє припинення вогню та звільнення заручників мають стати наступними кроками у мирному врегулюванні. Подальші дії повинні передбачати відведення військ та техніки від лінії розмежування, що закріплена Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Олланд та Ангела запевнили Порошенка в готовності до подальшої координації зусиль задля продовження діалогу на найвищому рівні в Нормандському форматі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко поговорив з Меркель та Олландом про мир на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути