пʼятниця, 21 листопада 2014 15:38

Порошенко погодився на "мінський формат" переговорів по Донбасу

Порошенко погодився на "мінський формат" переговорів по Донбасу
Фото: top.rbc.ru

Президент України Петро Порошенко вважає "мінський формат" переговорів найбільш прийнятним щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Про це він сказав на спільній з віце-президентом США Джозефом Байденом прес-конференції в п'ятницю у Києві.

"Ми прийшли до повної згоди, що найбільш прийнятним базовим форматом для забезпечення мирного процесу є формат "мінських переговорів" - тристоронньої контактної групи, де ми повинні забезпечити декілька ключових моментів мінського мирного плану", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що такими елементами є негайне припинення вогню, створення буферної зони, негайний відхід від лінії зіткнення, перекриття кордонів, відхід військових і броньованої техніки  та негайний початок політичного процесу через проведення місцевих виборів за українським законодавством на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, у понеділок, 17 листопада, в ДНР заявили, що готові обговорювати мирне врегулювання конфлікту за участю тристоронньої контактної групи, тобто в "мінському форматі".

У вівторок, 18 листопада, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна пропонує Росії провести переговори з деескалації конфлікту на Донбасі на нейтральній території за участю США і ЄС.

19 листопада Росія від імені глави МЗС країни Сергія Лаврова заявила, що не бачить сенсу в переговорах щодо кризи на Донбасі в "женевському форматі" - за участю представників ЄС і США, бо вважає його "пройденим етапом".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко погодився на "мінський формат" переговорів по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути