Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2012 14:40

Порошенко побачив, як в Україні зросли прибутки і торгівельний попит

Порошенко побачив, як в Україні  зросли прибутки  і торгівельний попит
Фото: job-sbu.org

З початку року український ВВП виріс на 2,5 %.

Про це під час святкування Дня працівників торгівлі у Київському  національному торгово-економічному університеті сказав міністр економічного розвитку та  торгівлі Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічних потрясінь в Україні поки не буде - експерти

"Внесок торгівлі в ВВП держави є надзвичаним. Спочатку року прибутки українців зросли на 15%, також зріс торгівельний попит. Вчора було зроблено позику в 2 мільярди, ці 2 мільярди поповнили золотовалютні резерви країни. Це люди, які своїми грошима відповідають за достовірність прогнозів, які публікуються, вирішили інвестувати в Україну 2 мільярди доларів, довірити Україні суверенні займи. Це означає збільшення золотовалютних резервів і можливість проведення ефективної валютної політики", - каже Порошенко.

Міністр зазначив, що на сьогодні є очевидним, що долар не має бути прив'язаний до гривні в умовах коливання платіжного балансу попиту та пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза почистить наші кишені, шлунки, а потім мізки - Сугоняко

"Курс може коливатися, але такі коливання курсу, не повинні бути прив'язані на пряму до долара, а мати більш широку концепцію. Це мультивалютні корзини, які покривають структуру нашого експорту. Я думаю, що така позиція може бути ефективною. Макропоказники нами вже розглянуті та внесені на розгляд уряду", - наголосив він.

За словами Порошенка, надалі інфляція буде знижуватися.

"Це очевидно, рівень інфляції буде затверджений урядом, тоді, коли уряд це розгляне. Ніяких серйозних змін у макропоказниках 2012 року не прогнозується. Позиції наступних років ми будемо аналізувати, коли в нас вже буде більше інформації", - підсумував міністр.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко побачив, як в Україні зросли прибутки і торгівельний попит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути