Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2015 23:30

Порошенко: Підтримка США життєво необхідна Україні

Порошенко: Підтримка США життєво необхідна Україні
ua.112.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з американським сенатором Річардом Дурбіним. Глава держави наголосив на важливості трансатлантичної солідарності з Україною. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Нам потрібна єдність всього західного світу", – заявив Порошенко.

Президент назвав США "надійним стратегічним партнером" України.

"Рівень підтримки, який ми маємо у США, у американському Сенаті життєво важливий для нас", – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави відзначив допомогу, яку надають США, у різних сферах: підвищенні обороноздатності країни, впровадженні реформ, боротьбі з корупцією, процесі деолігархізації країни. Президент особливо подякував за допомогу США у тренуванні військовослужбовців українських Збройних Сил на Яворівському полігоні.

Окремо Порошенко відзначив допомогу, яку надає українська діаспора. Річард Дурбін повідомив про потужну активність діаспори у Чікаго, штат Іллінойс, який він представляє у Сенаті.

Сенатор Дурбін, який є співголовою Підкомітету з питань оборони у Комітеті з асигнувань Сенату, виступає за збільшення фінансової підтримки України, зокрема, задля підсилення її обороноздатності. Він також поінформував, що нещодавно створена група (Кокус) у Конгресі США активно працює на посилення підтримки України.

Президент України висловив вдячність за прийняття Конгресом Акту на підтримку свободи України та наголосив на важливості його впровадження.

Нагадаємо, сьогодні, в річницю президентсва, Порошенко отримав попередження від автомайданівців.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Підтримка США життєво необхідна Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути