четвер, 23 жовтня 2014 08:16

Порошенко підписав антикорупційні закони

Порошенко підписав антикорупційні закони
president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закони по боротьбі з корупцією. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Порошенко підписав закони "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про запобігання корупції", "Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" та "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів".

Запропонований президентом закон "Про Національне антикорупційне бюро України" передбачає створення спеціального державного правоохоронного органу, завданням якого є протидія кримінальним корупційних правопорушень, вчинених високими посадовими особами, які становлять загрозу національній безпеці.

Закон "Про запобігання корупції" передбачає комплексне реформування системи протидії корупції відповідно до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав. Зокрема, передбачається створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів" встановлює механізм виявлення фізичної особи - кінцевого вигодонабувача юридичних осіб, а також вільного доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Закон "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" передбачає визначення комплексу першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні, та формування бази для подальших антикорупційних реформ.

Нагадаємо, дані документи були прийняті Верховною Радою 14 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав антикорупційні закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути