понеділок, 01 вересня 2014 18:51

Порошенко не змінюватиме Муженка — військовий експерт

Порошенко не змінюватиме Муженка — військовий експерт
Фото: ipress.ua

Штаб антитерористичної операції демонструє неготовність приймати рішення. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Тимчук, коментуючи заяву президента Петра Порошенка щодо змін силового керівництва.

"Штаб АТО демонструє неготовність оперативно приймати рішення в умовах посилення кадрових підрозділів російської армії. Штаб АТО довго реагує. Причина таких затягувань — там чекають залізобетонного підтвердження розвідки. Тому треба ставити генералів, які братимуть на себе відповідальність, вміють мислити і приймати адекватні рішення. Бо ситуація різко змінюється. Наприклад, починається операція, а потім з'ясується, що дані не підтверджуються і замість триста бойовиків тисяча. І це вже не просто бойовики, а російські військові", - розповів експерт.

Він зазначив, що останній час у штабі АТО є серйозні "проколи".

"Зараз ми не контролюємо серйозний шматок території, котрий є плацдармом для наступу російських військ на Маріуполь. Необхідно з'ясувати: чому не була отримана оперативна інформація про де-факто пряме втручання російських військ у цьому напрямку. Не були прийняті термінові заходи для запобігання. Другий напрямок — ситуація в Іловайську (Донецька область, там російські військові розстрілювали українських бійців — Gazeta.ua). Там військове керівництво декілька днів "закривало очі", не кажучи вже проте, щоб приймати якісь дії. Тому по результатам розслідування потрібно з'ясовувати, хто не справляється — розвідка чи оперативники, які складають плани проведення операцій. Треба шукати слабку ланку. Якщо бачимо некомпетентність вищих військових керівників, то їх треба міняти. Інакше — це шлях до поразки", - підкреслив Тимчук.

Експерт зазначив, що Порошенко не змінюватиме начальника Генштабу Віктора Муженка:
"Було б дуже дивно. Муженка так підносили і тут при першій поразці починають його гнобити"

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив про кадрові зміни через останні події в зоні АТО. Ініціативу президента підтримав прем'єр Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не змінюватиме Муженка — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути