Ексклюзиви
неділя, 28 червня 2015 08:45

Порошенко нагадав головну ідею конституційних змін

Порошенко нагадав головну ідею конституційних змін
Петро Порошенко. Фото: АП

Президент України Петро Порошенко привітав українців із днем Конституції.

У своєму зверненні, розміщеному на сайті глави держави, він нагадав, що під час Революції гідності громадяни вийшли на вулиці міст України "саме на захист своїх конституційних прав і проти узурпації влади". 

"Сьогодні українці також відстоюють визначені в Основному Законі непохитні цінності – незалежність і територіальну цілісність своєї держави", - йдеться у привітанні.

"Керуючись прагненням привести рівень життя українців до стандартів розвинених європейських країн, ми проводимо роботу над удосконаленням положень Основного Закону. Головна ідея наступних конституційних змін – побудова сильної держави через добробут і сталий розвиток громад", - додав президент.

Порошенко зазначив, що завданням влади є максимально наблизити систему врядування до людей через процеси децентралізації.

"Місцевим громадам буде передано увесь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити. Решту обов'язків має залишити за собою держава, піклуючись передусім про забезпечення суверенітету та неподільності України, про її впливовість і авторитет у світі", - йдеться у привітанні.

Нагадаємо, 28 червня 1996 року о 9 год. 18 хв. після 24 годин безперервної праці Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України. Документ отримав підтримку двох третин депутатського корпусу (315 народних депутатів). У ньому визначалася сильна президентська влада, гарантувалися права приватної власності, затверджувалися нова державна символіка, статус української мови як єдиної державної, Крим визнавався автономною республікою у складі України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко нагадав головну ідею конституційних змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути