Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2016 15:48

Порошенко "кинув" Онищенка, під загрозою - відносини зі США

Порошенко "кинув" Онищенка, під загрозою - відносини зі США
Фото: vesti-ukr.com

Президент Петро Порошенко не зміг захистити нардепа Олександра Онищенка від антикорупційних органів. У відповідь Онищенко зливає компромат на главу держави.

Таку думку висловив політолог Сергій Гайдай у коментарі Gazeta.ua.

"Тут є особистий конфлікт президента з Онищенком. Вони плідно співпрацювали на корупційній ниві. Якщо вірити Онищенку, він фінансував корупційні дії президента. НАБУ відкрило справу проти Онищенка. Із президентом це попередньо не погодило. Порошенко намагався її погасити. Особисто обіцяв Онищенку захист, що все буде добре. Зараз Онищенко діє проти президента як проти людини, яка не виконала своїх обіцянок, "кинула". НАБУ має розглянути представлені Онищенком матеріали. Зв'язатися із ФБР, з'ясувати, які матеріали надав Онищенко, налагодити співпрацю. Відкрити справу проти президента та його оточення. Це екзамен для НАБУ. Покаже, наскільки воно незалежне", - сказав Гайдай.

Він наголосив, що американські спецслужби не замнуть цю справу, на відміну від українських.

"Піар-служби президента зроблять так, ніби Онищенко діє на замовлення спецслужб. Щоб інформація була більш-менш прийнятною для суспільства. Так було з "панамським" скандалом. У нормальних країнах через таке демократичні президенти йдуть у відставку. Щоб не викликати у країні політичну кризу, не виводити людей на вулиці. Намагаються зберегти репутацію. У наших реаліях це може завершитися нічим. Якщо американське ФБР знайде на записах зачіпку для подальшого розслідування, для Порошенка це може закінчитися погано. Сполучені Штати будуть вважати його корупційним президентом і не матимуть із ним справи. Доки буде при владі, Україна навряд чи отримає підтримку чи адекватне спілкування зі США", - вважає Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко - суперсвідок, може потягнути за собою половину політикуму

Олександр Онищенко був посередником між Адміністрацією президента та парламентом. Організовував потрібні главі держави голосування у Верховній Раді. За це депутати отримували гроші. Протягом року записував свої розмови з президентом на ручний годинник із диктофоном.

Онищенко виклав у мережу аудіозапис, на якому домовляється про закриття кримінальної справи проти нього, ймовірно, з нардепом Олесем Довгим. Останній підтвердив, що мав 2 зустрічі з Онищенком.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко "кинув" Онищенка, під загрозою - відносини зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути