Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2014 19:57

Порошенко і Меркель обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги для України

Порошенко і Меркель обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги для України
Фото: newsper.net

Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію, що склалася на Донбасі після проголошення режиму припинення вогню, а також можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ангела Меркель ще раз підтримала дії української влади щодо мирного врегулювання, а саме ухвалення Верховною Радою закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і закону про амністію", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також відзначили, що співрозмовники погодилися, що лише після виконання положень Мінського протоколу про мирне врегулювання від 5 вересня та Меморандуму від 19 вересня усіма сторонами можна констатувати прогрес у мирному врегулюванні. Зокрема, Петро Порошенко та Ангела Меркель висловили спільну позицію, що двостороннє дотримання режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контроль за українсько-російським кордоном, створення буферної зони і встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБ СЄ – свідчитиме про виконання домовленостей усіма сторонами.

Крім того, за інформацією Адміністрації президента, Петро Порошенко та Ангела Меркель також обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Меркель обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути