середа, 18 лютого 2015 16:03

Порошенко і Яценюк не мають стратегії — експерт

Порошенко і Яценюк не мають стратегії — експерт
Фото: korrespondent.net

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не готовий до змін в країні. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів лідер громадської кампанії "За відповідальну владу" Ігор Курус, коментуючи річницю закінчення "Революції гідності".

"Після Майдану не бачимо ефективних змін. Люди стояли, щоб змінити систему влади. У результаті українці нічого не отримали. Змінились обличчя, але не сама система. Більше того, втратили Крим. Маємо війну на Донбасі, яка невідомо чим закінчиться. Так відбулось, бо тодішні опозиціонери, які прийшли до влади, не знали що робити. Бачимо, що прем'єр-міністр не готовий до змін. Це показали події, як формували і приймали держбюджет на 2015-тий рік. Не було конкретних програмних розрахунків, або рішень, які б могли швидко вивести країну з прірви. Усі заяви Яценюка — це тільки слова. Довіра до уряду падає", — розповів експерт.

Він зазначив, у влади відсутній стратегічний план розвитку країни.

"Немає чіткого розуміння куди ми йдемо. Політики діють спонтанно. Працюють короткими кроками — як вижити в умовах війни та як отримати гроші від МВФ. Не розуміють, що робити і як робити. Про це говорить суперечливість прийнятих ними документів. Подивимось на "Стратегію-2020", яка видана Адміністрацією президента. Заявлені цілі не завжди збігаються з передвиборчими гаслами. Угода про утворення коаліції — це базовий документ за яким мала б жити країна. Але вона дещо відрізняється від "Стратегії-2020". Знову розробляється ще якийсь план реформ. Президент і прем'єр все далі дивляться в різні напрямки. Їх точки зору не тотожні", — підкреслив Курус.

Він зазначив, що після Майдану не змінено принцип формування влади, де основну роль грають громадяни, а не олігархи.

"Після революції ми мали б отримати іншу владу. Люди хотіли справедливої. Такої, що турбується за економічне зростання країни. Майдан стояв за деолігархізацію. Вона призвела б до розвитку середнього і малого бізнесу. Але в січні маємо податок на малий бізнес вдвічі більший, ніж у грудні. Політики говорять, що підтримують малий і середній бізнес, а насправді знищують. Люди чекали на розслідування з приводу монополізації цілих галузей, або кількох, які створені олігархами", — додав він.

Нагадаємо, що 18—20 лютого минулого року розстріляли 86 мітингувальників. Це сталось під час революції на Майдані незалежність у Києві. Ще 17 померли від поранень. 21 лютого колишній президент Віктор Янукович утік до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Яценюк не мають стратегії — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути