Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2016 14:22

Порошенко хотів очолити Партію регіонів

Порошенко хотів очолити Партію регіонів
фото: Gazeta.ua

Президент Петро Порошенко не зможе побороти корупцію чи забезпечити верховенство права в державі, бо належить до старої політичної системи.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів політолог Тарас Кузьо.

"Порошенко завжди був у системі. При Кучмі, Ющенку і Януковичу. 16 років тому був одним із засновників Партії регіонів. Він – типовий бізнесмен. Ніколи не мав ідеологічних переконань. Легко підлаштовується. Як не вийшло стати лідером Партії регіонів, пішов у "Нашу Україну". Йому однаково, яка партія", - сказав він.

За його словами, ні Ющенко, ні Порошенко навіть не намагалися воювати з корупцією чи створити державу з верховенством права.

"Захід весь час говорить: потрібно, щоб найбільші злодії сіли в тюрми. Хто перший – запитання до влади. Про яку демократію йде мова, коли в країні можна красти, вбивати людей, зраджувати – і не бути покараним? Немає справедливості. Через це – величезна прірва між суспільством і владою. Довіра до неї та державних інституцій падає. А отже, менше громадян платитимуть податки. В Україні вже 20 років "у тіні" перебуває близько половини економіки. Олігархи відправляють гроші за кордон. Тому уряд не має коштів. Це видно з того, як живуть військові в АТО", - зазначив експерт.

Повне інтерв'ю з Тарасом Кузьо читайте у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хотів очолити Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути