Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2015 14:58

Порошенко хоче протиснути спецстатус Донбасу через парламент - Снєгирьов

Порошенко хоче протиснути спецстатус Донбасу через парламент - Снєгирьов

 Президент Петро Порошенко намагається вплинути на громадську думку та протиснути через парламент законопроект про надання Донбасу особливого статусу. Таку думку висловив луганський активіст Дмитро Снєгирьов, коментуючи Gazeta.ua слова президента про перебування на території України 200 тисяч бойовиків, укомплектованих арсеналом танків.

"Це момент тиску з боку президента на парламент і відповідно на суспільство, щоб змусити проголосувати за прийняття закону про надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу. До цього була заява президента, що бойовикам на Донбасі протистоять 65 тисяч українських солдатів, які здатні дати гідну відсіч. Проте після зустрічі міністрів у "нормандському форматі", де Україну змусили до прийняття рішення про спецстатус Донбасу, риторика влади змінилася. З'явилися заяви Муженка та інших речників АТО, які говорять про ескалацію напруги і можливий наступ. Потім Порошенко озвучує цифру - 200 тисяч російських найманців. Мовляв, якщо вони перейдуть у наступ, то ми не зможемо їм протистояти", - зауважує Снєгирьов.

За словами активіста, наразі реальна цифра бойовиків, які готові до наступу, не більше 5 тисяч. А кількість російських добровольців, як хочуть воювати на Донбасі, взагалі зменшується.

"З Донбасу почався відтік найманців. Це констатують усі сторони конфлікту — і росіяни, і українці. Більше того, між бойовиками зараз йде розбрат. Вони нарешті збагнули, що стали заручниками незрозумілих військових дій. А заява Патрушева (секретар Ради безпеки РФ — ред.) про те, що Росія не в змозі стримати потік добровольців свідчить про те, що під їхнім виглядом можуть ввести регулярні російські війська", - вважає Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче протиснути спецстатус Донбасу через парламент - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути