вівторок, 21 жовтня 2014 17:40

Порошенко дозволив заочно судити Януковича і Ко

Порошенко дозволив заочно судити Януковича і Ко
Петро Порошенко. Фото: korrespondent.net

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволить провести суд над Януковичем.

Про це йдеться у повідомленні АП.

Йдеться про Закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини".

"Із завтрашнього дня у нашої Прокуратури, слідчих органів, судів нарешті з'явиться можливість у відкритому засіданні посадити на лаву підсудних і притягнути до відповідальності тих, хто грабував наш народ, зробити відповідні кроки щодо їхнього майна, якщо воно набуте в нечесний спосіб, щодо арешту їх рахунків. Щоб вони понесли відповідальність за події, спровоковані ними в Україні. Щоб вони у повній відповідності з Конституцією, міжнародним правом, отримали належне за ті злочини, які вчинили проти українського народу", - цитує слова президента його адміністрація.

Як зазначається це закон забезпечує принцип невідворотності покарання у випадках, коли підозрюваний або обвинувачений, знаходячись поза межами України, переховується від органів слідства та суду, ухиляючись від кримінальної відповідальності, та задля підвищення ефективності розслідування окремих злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, а також забезпечення конфіскації майна за їх вчинення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дозволив заочно судити Януковича і Ко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути