Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2016 13:26

Порошенка закликали не консервувати судову систему

Порошенка закликали не консервувати судову систему
ye.ua

Експерти реанімаційного пакету реформ вважають, що законопроект про Вищу раду правосуддя законсервує судову систему.

Про це йдеться у повідомленні на сайті "РПР".

"Проект містить положення, які можуть на роки законсервувати судову систему в її теперішньому стані. Зокрема, вимога про наявність 10-річного досвіду на посаді судді для кандидата у члени Вищої ради правосуддя. Через це більшість у ВРП будуть складати представники "старої" судової системи. Також законопроект загрожує прозорості діяльності ВРП і справедливості розгляду дисциплінарних справ щодо суддів. Дає їм можливість уникати притягнення до відповідальності. Натомість проект не передбачає жодного механізму реакції на заяви суддів про втручання у їхню діяльність", - йдеться у зверненні.

Серед вимог експертів до президента: прибрати необхідність 10-річного досвіду у суддів, надати можливість Громадській раді доброчесності брати участь у процедурах призначення, переведення і звільнення суддів. А також поширити на ВРП закон "Про доступ до публічної інформації" та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд не засідатиме до осені

Як відомо, 2 червня Верховна Рада прийняла нову редакцію закону про судоустрій і статус суддів із поправками президента Петра Порошенка. "За" проголосував 281 нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка закликали не консервувати судову систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути