Ексклюзиви
середа, 04 січня 2017 12:18

Політолог сказав, за яким сценарієм піде Україна 2017-го

Політолог сказав, за яким сценарієм піде Україна 2017-го
УНІАН

До квітня парламент не може відправити уряд у відставку через імунітет. А ймовірність дочасних виборів стала менша, ніж 2016 року.

Про це розповів політолог Володимир Фесенко, пише "Слово і Діло".

Наприкінці травня може виникнути можливість відставки уряду.

"БПП та НФ не зацікавлені в дочасних парламентських виборах", – уточнив він.

"Майдан-3, вулиця – спроби були й будуть. Можливо все, особливо в такій країні, як наша, але прямих загроз дострокових виборів поки що немає. Гарантій проти цього немає, але ймовірність перевиборів 2017 року менша, ніж була 2016-го", - додав експерт.

За його словами, минулий рік проходив від скандалу до скандалу, але до кризи це не призвело.

"Криза була на початку року, з лютого до квітня, через призначення нового уряду. Пізніше ситуація стабілізувалася й передумов для нової урядової кризи поки що немає. Ймовірнішим є сценарій, що ситуація 2017 року буде відносно стабільна", – зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стрясати повітря нікому не потрібно"

Проблема може полягати в іншому: ускладнюється міжнародна лінія.

"Прихід до влади адміністрації Трампа принесе багато сюрпризів, до того ж не завжди приємних. Десь будуть домовленості з Путіним, десь – спроба зняти відповідальність зі США. Вибори у Франції, Німеччині. Буде більше хаосу та конфліктів у міжнародних відносинах", – сказав він.

"Внутрішня ситуація розвиватиметься приблизно так, як минулого року. Від сюрпризів ніхто не застрахований, але якщо в соціально-економічному сенсі буде відносна стабілізація, то в політичному – навряд чи виникнуть кардинальні зміни", – резюмував Фесенко.

Позачергові вибори до Верховної Ради проходили 26 жовтня 2014 року. Депутатів обирали за змішаною виборчою системою: 225 пропорційно, 225 на мажоритарних округах. До парламенту пройшли "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Опозиційний блок", "Самопоміч", Радикальна партія Олега Ляшка і ВО "Батьківщина".
Зараз ви читаєте новину «Політолог сказав, за яким сценарієм піде Україна 2017-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути