Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2016 15:14

Політолог розповів, коли в Раді візьмуться за арешт Онищенка

Політолог розповів, коли в Раді візьмуться за арешт Онищенка
rada.gov.ua

Верховна Рада розгляне подання про арешт народного депутата Олександра Онищенка наступного тижня.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Фесенко спрогнозував, хто може не проголосувати за таке рішення.

"Не голосуватиме група "Воля народу". Також знаємо точку зору Тимошенко. Вона сказала, що не вірить в незалежність НАБУ і сумнівається в доказах. Тому не голосуватиме і "Батьківщина". Не знаємо, як поведеться "Самопоміч". Бо вони зараз в опозиції. В деяких депутатів і груп може спрацювати комплекс опозиційності", - зауважив експерт.

За словами політолога, антикорупційні активісти мають мобілізувати громадську думку.

"Щоб запитати у депутатів, чи голосуватимуть вони. Це стане тестом. Чи хочуть у парламенті справжньої боротьби із корупцією?", - заявив Фесенко.

"Керівництво НАБУ має показати суспільству боротьбу із корупцією, її перші результати. Не можна зволікати і гаяти час. Якщо буде згода на здачу Онищенка, тоді отримаємо гасло: "Перший пішов". Але не останній. Продовження буде. Бачимо активність Луценка на різних фронтах. По корупції у справі Курченка працює військова прокуратура. Є розслідування справ Майдану, арешти "беркутівців". Луценко не зупинятиметься, він має свій план дій. Нарощуватиме активність, щоб восени чи до кінця року вийти на перші судові справи. А НАБУ має великий козир - чорну бухгалтерію Партії регіонів. Яким вони теж скористаються", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Онищенка розвалиться у суді - Сакварелідзе

Нагадаємо, 29 червня Регламентний комітет рекомендував парламенту розглянути згоду на арешт Онищенка. За це одноголосно проголосували 7 присутніх депутатів. Вирішили, що Верховна Рада повинна розглянути 3 подання генпрокурора окремо: про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Наступне засідання парламенту відбудеться 5 липня.

Народний депутат Олександр Онищенко фігурує у справі про привласнення посадовцями Укргазвидобування державного майна на 3 млрд грн. У справі є 20 осіб. 11-ох затримали. 10-ох суд заарештував на 60 днів. Сумарний розмір застави перевищує 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, коли в Раді візьмуться за арешт Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути