Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 18:15

Політолог розказав, що стримує владу від силового розгону блокади на Донбасі

Політолог розказав, що стримує владу від силового розгону блокади на Донбасі
Фото: dn.depo.ua

Силовий розгін блокади на Донбасі може призвести до трагічних наслідків. Для влади не має добрих варіантів вирішення цієї ситуації. Є погані і дуже погані. Про це Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Добре було б, якби у влади вийшло домовитися. Тому що силове розблокування може призвести до трагічних наслідків. Мають справу не з вкладниками банків чи пенсіонерами. А з колишніми учасниками АТО. До них долучалися і бійці Збройних сил. Це люди, які можуть відповісти досить жорстко. Тому влада побоюється радикальних сценаріїв. Це може стати детонатором протестів у Києві. Адже відсоток радикалізації суспільства дуже великий", – говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з фракцій підтримала блокаду Донбасу

Як вихід із ситуації експерт називає диверсифікацію постачання вугілля.

"Потрібно диверсифіковувати постачання вугілля. Але чому це не робили протягом трьох років? Чому не підвищували генерацію атомної енергетики? Якщо там ворог, а не бізнес-партнер, то чому Росія, ДНР і ЛНР не використали такі блокування як важіль тиску на Київ", – додає політолог.

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. А пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Протестанти хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля.

Уряд запевняє, що постачання вугілля з окупованої території немає альтернативи. А блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни.

15 лютого на позачерговому засіданні, Кабмін ввів надзвичайний стан в сфері енергетики України.

Наступного дня президент Петро Порошенко зробив чинним рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури" від 16 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розказав, що стримує владу від силового розгону блокади на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути