Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 14:04

Політолог прогнозує, що чекає на Вілкула-мера

Політолог прогнозує, що чекає на Вілкула-мера
kri.com.ua

На нинішнього мера Кривого Рогу Юрія Вілкула чекають масові протести. Так у коментарі Gazeta.ua політолог Віктор Небоженко прокоментував відмову Апеляційного суду Дніпропетровської області у скарзі про фальсифікації виборів мера Кривого Рогу.

За словами Небоженка, суд прийняв рішення, але "не зняв політичну проблему".

"І волонтери, різні право-патріотичні рухи не слухаються суддів. Вони хочуть вирішити проблему - перерахувати голоси. Тому це все буде продовжуватись і після нового року. Думаю, що батькові Вілкула дуже важко доведеться у цьому житті. Це не ті часи, коли після рішення суду всі розходилися і чекали кілька років. Тепер кожен місяць на вагу золота. І "Опозиційний блок", сім'я Вілкула зіткнуться з дуже великими проблемами публічного протесту. До чого вони абсолютно не готові", - сказав політолог.

Експерт прогнозує: за кілька місяців розпочнеться вулична критика Вілкула.

"Він то залишиться міським головою. Але при цьому я не заздрю такому меру, який буде боятися ходити по вулицях", - резюмує Небоженко.

За словами політолога, колишні "регіонали" продовжують контролювати суддівську систему.

"Це говорить про контроль "Опозиційного блоку" над суддівською системою. Він практично досягає 99%. Від Конституційного до місцевих судів. Це один із найсильніших бастіонів Партії регіонів", - зазначив Небоженко.

На думку експерта, сьогодні судова система "крім корумпованості, має ще яскраво виражене політичне обличчя". "Тобто реваншистське", - додав він.

"Чому б судді, якщо він бачить, що існує суспільний конфлікт з приводу виборів, а не будівництва дитячого садку чи газопроводу, не повторити ці вибори чи перерахувати голоси? Це світова класика. Але в Дніпропетровській області так не діє", - зауважив Небоженко.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив кандидату в мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Юрію Милобогу в апеляційній скарзі у справі про фальсифікації у другому турі виборів.

Після другого туру у Кривому Розі розпочались масові акції протесту проти поспішного визнання мером висуванця від "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Відрив Вілкула від Милобога склав 752 голоси.

Зараз ви читаєте новину «Політолог прогнозує, що чекає на Вілкула-мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути