Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2016 18:00

Політолог пояснив стратегію Садового у прем'єріаді

Політолог пояснив стратегію Садового у прем'єріаді
samopomich.ua

Лідер "Самопомочі" Андрій Садовий не хоче очолювати уряд, бо це загрожує обнуленням рейтингів для його політсили. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Самопоміч" домагається збереження власного реноме. Вони дуже добре розуміють, що повернення в коаліцію не додасть політичного впливу. А на цій ситуації вони можуть заробити репутаційний капітал. З огляду, що Садовий є потенційним кандидатом у президенти. До виборів ще багато часу, але треба готуватися заздалегідь. Можна сперечатись, є він чи ні "консервою" у Коломойського, однак його рейтингові позиції досить непогані", - сказав він.

За словами експерта, партія Садового обрала стратегію "опозиції у владі".

"Ця стратегія дала свій результат. Якщо говорити про перспективу дострокових виборів, то вони стали дуже привабливим об'єктом для політичного інвестування. Позиція "критикувати і ні за що не брати відповідальність" виявилася вдалою. З огляду на рейтинги. Крім "Самопомочі" набрали бали "Батьківщина", Ляшко і "Свобода". Останні навіть можуть повернутися в Раду", - зауважив Золотарьов.

Політолог пояснив, чому Банкова назвала Садового можливим кандидатом на прем'єрство.

"Це елемент гри із "Самопоміччю". Треба показати закордонним партнерам, що немає жодного розколу і політичної кризи. Що є діалог. І як тут не запропонувати? Враховуючи, що Садовий добре розуміє чим це може завершитись - обнуленням рейтингів і політичної перспективи", - сказав експерт.

За його словами, Яценюка хочуть змусити написати заяву про відставку.

"Мовляв, у нас все добре - збереглася конфігурація влади. Але є деякі проблеми у прем'єр-міністра і він має подати у відставку. Його вичавлюють з прем'єрського крісла. Роблять так, щоб він сам написав заяву", - сказав Золотарьов.

Нагадаємо, вчора у президента Петра Порошенка заявили про три варіанти виходу з кризи. Серед яких - політичний уряд на чолі з Садовим.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив стратегію Садового у прем'єріаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути