Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2016 07:00

Політолог пояснив, чому Квіташвілі залишився в Кабміні

Політолог пояснив, чому Квіташвілі залишився в Кабміні
УНІАН

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі писав заяву про відставку, бо перебував у кризовій ситуації. Зараз він має можливість сформувати команду реформаторів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Коли Квіташвілі написав заяву про відставку, він був у кризовій ситуації і не знав що робити. За що чіплятися і куди рухатись. Навколо нього були одні проблеми. Як то закупівля ліків. Вона досі не подолана. На той момент він просто зламався. А потім заспокоївся. І вже восени почав вирішувати проблеми крок за кроком. Йому треба визначитись із напрямом реформ і командою. Щоб розуміти куди і як рухатись. Тоді ми побачимо хоча б початок реформ. Йому треба шукати команду реформаторів", - сказав Фесенко.

За словами політолога, заява міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку зіграла на користь Квіташвілі.

"Зіграв на користь жорсткий заклик наших союзників щодо єдності, збереження реформаторів в уряді. Тих міністрів, які писали заяви. Їх попросили залишитись", - зауважив експерт.

Фесенко порадив міністру перед реформами забезпечити українців ліками.

"Як споживач медичних послуг можу сказати, що першочергово треба звернути увагу на забезпечення українців вкрай необхідними медичними засобами. Щоб у нас були вакцини проти грипу, правцю. Щоб не виникали епідемії і просто загрозливі ситуації для окремих цільових груп. Наприклад, хворих на діабет. Є ціла низка критично залежних від ліків громадян. На це треба звернути увагу", - пояснив він.

"На жаль, Квіташвілі став прикладом невдачі серед міністрів-іноземців. Якщо говорити не тільки про міністрів, то найбільш вдалий приклад - Ека Згуладзе", - зауважив Фесенко.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі заявив про відставку ще влітку торік. Верховна Рада не змогла проголосувати за неї. Минулого тижня міністр заявив, що продовжує працювати в уряді Арсенія Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому Квіташвілі залишився в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути