Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 08:31

"Плівки Єрмака": Зеленський зустрівся з головними "слугами"

"Плівки Єрмака": Зеленський зустрівся з головними "слугами"
Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом фракції "Слуга народу" щодо "плівок Єрмака". Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом фракції "Слуга народу" щодо ситуації з відеозаписами брата голови Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса.

Зеленський нервував і обурювався медійними атаками і реакцією партії на них. Єрмак теж брав участь у зустрічі, повідомляє "Українська правда" із посиланням на співрозмовника у фракції.

"Голова Фракції Давід Арахамія почав обговорювати тему, що і як відбувається. Ми в "Парковому" були. 6-7 людей були на зв'язку у зумі. Потім примчався Зеленський і Єрмак. Президент повіщав 20 хв і поїхав, лишив на нас Єрмака. Єрмак півтори години пояснював, що і до чого. Говорив про Гео Лероса, нардепа, що злив відео, на якому брат Єрамка нібито торгує посадами. Що він перейшов на особисте. Пояснював ситуацію з братом і що це за відео. Поки - він переконав нас. Але що на тих відео буде далі - ніхто ж не знає. Після цього ми обговорювали заяву, яка вийшла", - розповів співрозмовник.

Президент заявив, що не дозволить нікому, навіть найближчим людям, займатись корупцією. І порадив почекати результатів роботи правоохоронців, за словами заступниці голови фракції Галини Янченко. Каже, що контексту розмови було зрозуміло, що президент не коментував плівки Лероса, бо бачить у них політичний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента прокоментували скандал з "плівками Єрмака"

"У цій ситуації проглядається не лише вплив одного олігарха, але й одного колишнього глави Офісу президента", - сказала Янченко.

Вона також додала, що на зустрічі була озвучена інформація, що не лише Леросу вручили повістки на допит, але й брату голови ОП Денису Єрмаку, який більше 8 годин провів на допитах в СБУ та ДБР.

Водночас "Слуга народу" опублікувала у Facebook офіційну заяву з цього приводу. Фракція закликала правоохоронні та антикорупційні органи провести ретельне розслідування ситуації і встановити, чи були факти корупції, а якщо були, то хто і якої шкоди завдав ними державі. Слідство також має встановити, хто записував відео і які мотиви були у цих людей."Слуга народу" наголосила на неприпустимості "будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади".

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата керівника Офіса президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – веде переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.

Зараз ви читаєте новину «"Плівки Єрмака": Зеленський зустрівся з головними "слугами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути