Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2014 18:54

План по дестабілізації ситуації в Україні зірвався - експерт

План по дестабілізації ситуації в Україні зірвався - експерт
Фото: gordonua.com

Політолог Олександр Палій сумнівається у тому, що у канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна є таємний план. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Однак очевидно, що між ними йдуть консультації. Тут немає нічого занадто незвичного. Переговори відбувається коли завгодно, навіть під час війни. Говорять про різні аспекти врегулювання ситуації. Ми нещодавно чули досить жорсткі заяви з боку віце-канцлера Німеччини, де було сказано, що безпека континенту набагато важливіша за гроші, тому вони готові підтримати Україну. Були й інші заяви про те, що Німеччина не хоче розширення НАТО на Східній Європі. Бачимо певну комбінацію повідомлень", - пояснив експерт.

За його словами, поки зарано говорити про можливі результати цих переговорів. "Сподіваюсь, що нас не продадуть. В принципі, це вже неможливо. Ми бачили, якою стала політика Євросоюзу. Він пішов на достатньо серйозні розширення санкцій. Для Путіна вони – мінус кілька десятків мільярдів доларів. Це означає виділення набагато менше грошей на військові та зовнішньо-політичні авантюри, зокрема на переозброєння армії", - наголосив Палій.

Політолог вважає, що Путін може припинити бойові дії на Донбасі. "Якщо він не буде постачати озброєння, забере звідти свою агентуру, вся ця Малоросія перестане існувати за тиждень. Може й швидше. План по дестабілізації ситуації в Україні зірвався. Бо зараз на Донбасі терористи контролюють лише чверть території. Зовсім нещодавно було дві третини. Підтримки населення вони не мають. Ніхто за них воювати не хоче", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «План по дестабілізації ситуації в Україні зірвався - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути