Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 20:26

Після складання повноважень Мартиненком, його обвинувачі зобов'язані вчинити так само - експерт

Після складання повноважень Мартиненком, його обвинувачі зобов'язані вчинити так само - експерт
Фото: tsn.ua

Після того як найближчий соратник Арсенія Яценюка Микола Мартиненко оголосив про складання повноважень, депутатські мандати зобов'язані скласти і його обвинувачі.

Про це заявив автор видання "Деловая столица" Юрій Васильченко.

Те, що Мартиненко заявив про складання своїх депутатських повноважень, експерт називає безпрецедентним випадком.

"До Мартиненка ніхто раніше такого кроку в подібній ситуації не робив. В основному політики, яких звинувачували в корупції, доводили свою невинність у проплачених телеефірах ", - зазначив Васильченко.

"Мартиненко жодного разу різко не відповідав на звинувачення з боку пана Лещенка. Інших великих обвинувачів не було. Тому виникає питання з приводу особистої зацікавленості цього депутата з фракції БПП ", - йдеться в статті.

"... На " Мартина" є замовлення. В оточенні "фронтовика" вважають, що причина замовлення - інтереси "Росатома" на українському ринку атомної енергетики ", - говорить експерт. Адже саме зусиллями Мартиненка Росію викинули з проекту з добудови двох реакторів на Хмельницькій АЕС.

Останнім часом в ЗМІ почала фігурувати зв'язка Сергія Лещенка з російським бізнесменом Костянтином Григоришиним, у якого завжди був інтерес в українській енергетиці, в тому числі, атомної.

Тепер, вважає експерт, Яценюк, членом фракції якого був Мартиненко, може і повинен вимагати від партнерів по коаліції вчинити так, як Мартиненко.

"Мартиненко створив вкрай неприємний прецедент. У нормальній демократичній державі політик, якого звинувачують у корупції, має право не тільки довести свою невинність, а й притягти до кримінальної відповідальності наклепників. У нас такого, на жаль, немає. Зараз Мартиненко йде в нікуди. І його відхід, насправді, тільки наближає розвал коаліції і дострокові вибори. Але вони вже його не будуть стосуватися. Ніхто в свої списки Миколу Володимировича не візьме. Так само, як і його "викривачів". Через їх "токсичність" ", - пише Васильченко.

Нагадаємо, 1 грудня народний депутат України Микола Мартиненко зареєстрував в Апараті Верховної Ради заяву про складання з себе депутатських повноважень

Зараз ви читаєте новину «Після складання повноважень Мартиненком, його обвинувачі зобов'язані вчинити так само - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути