неділя, 14 вересня 2014 18:15

Пікет псевдо матерів, вшанування жертв терактів та депортацій — найцікавіші акції тижня, що минає
6

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 8 по 14 вересня:

8 вересня, Донецьк

Сепаратисти відзначили 71-у річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Місцеві жителі прийшли на захід, тримаючи в руках прапори Комуністичної партії.

 8 вересня, Запоріжжя

Під обласним військкоматом триває пікет солдатських матерів. Головна вимога – повернути в місто тіла загиблих та направити військових на ротацію. Втім, серед пікетувальників активісти розпізнали і кількох людей з антимайдану, які працюють на картинку для російського телебаченя.

 9 вересня, Київ

У Києві пройшла акція із вшанування пам'яті жертв примусових депортацій, присвячена 70-й річниці підписання договору між комуністичними режимами СРСР та Польщі про обмін населенням. Внаслідок цього договору понад мільйон українців і поляків були позбавлені домівок.

9 вересня, Володимир-Волинський

Бійці 51-ї бригади та їхні рідні вимагали від військового командування, аби їм надали статус демобілізованих. Також, солдати пропонують повернути усіх їхніх побратимів, прикомандированих до інших частин.

10 вересня, Київ

Громадські активісти провели біля Чеської Республіки акцію під назвою "Не допустіть повторення Мюнхенської зради". Нагадаємо, що у Празі у 1939 році була підписана Мюнхенська угода, яка дістала назву "Мюнхенська зрада". Основною умовою угоди була передача Німеччині Судетської області, внаслідок чого через рік Чехословаччина втратила свою незалежність та була повністю окупована німецькими військами. Сьогодні художники намалювали картину, яка є копією фотографії гітлерівських військ на Карловому мосту у Празі. Цю картину родичі солдатів вручать чеським дипломатам. Вона слугуватиме символічним закликом не допустити повторення подібної історії в Україні.

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 

10 вересня, Київ

Родичі бійців 12-го батальйону тероборони прийшли під міністерство оборони. Вони вимагають, щоб їм надали інформацію про законність перебування 12-го БТО в зоні бойових дій та провели розслідування щодо бездіяльності командування батальйону, визначення пункту постійної дислокації та проведення ротації. За словами родичів, багато бійців провели в зоні АТО понад три місяці, що, на їх думку, незаконно.

 11 вересня, Київ

Біля Національного Банку України в рамках Акції "1 грн. = 1 дол. США" відбувся мітинг з метою забезпечення стабілізації та укріплення валютного курсу гривні. Активісти вимагали провести люстрацію у відомстві, стабілізувати та укріпити валютний курс гривні. Також кредитні позичальники вимагали припинити спекуляції на валютному ринку.

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 

11 вересня, Київ

Кілька десятків активістів та школярів прийшли до пам'ятника жертв тероризму для того, щоб вшанувати пам'ять за загиблими під час теракту у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. Акція розпочалася із малюнків патріотичного змісту на асфальті. З десяток дітей різного віку, вбраних у вишиванки, малювали на площі поблизу монументу прапори України і жовто-сині серця, а також писали національні девізи на кшталт "Слава Україні!".

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 
Зараз ви читаєте новину «Пікет псевдо матерів, вшанування жертв терактів та депортацій — найцікавіші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути