четвер, 01 жовтня 2015 09:49

Підвищення зарплат нардепам роздратує українців - політолог

Підвищення зарплат нардепам роздратує українців - політолог

 Хотілося б зрозуміти мотиви спікера Володимира Гройсмана який хоче підняти зарплату тим, хто не завжди знає про її існування. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, коментуючи ініціативу спікера щодо підвищення оплати праці нардепам.

"Якщо він думає, що це змусить депутатів краще працювати, то незрозуміло, як змусити мільйонерів чи корупціонерів працювати за державні гроші. Бо це суперечить їх способу життя. Вони стимулюються через лобізм і через корупцію. Якщо хоче просто підвищити їм платню, то в час важкої економічної ситуації, це буде викликати роздратування у пересічних українців", - вважає політолог.

"Якщо ж хоче просто подарувати великі зарплати депутатам, то це цікаво. Завжди вражало, що депутати-мільйонери беруть матеріальну допомогу і трикімнатні квартири у звичайних київських будинках. А самі при цьому живуть у квартирах за 1,5-2 мільйони", - зауважив він.

Небоженко підтримав ідею щодо запровадження санкцій.

"Депутати у нас недоторканні, тому санкції по обмеженню доступу до трибуни, виведення із зали або штрафи повинні бути. Проте, якщо за бійку в Раді з них зніматимуть по 30 гривень на день, то це теж буде смішно", - сказав політолог.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що народним депутатам потрібно встановити "гідну зарплату", а також ввести систему штрафів. Він не уточнив, скільки має становити зарплата депутата, але наголосив, що її треба піднімати за умови підвищення відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення зарплат нардепам роздратує українців - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути