Ексклюзиви
неділя, 03 травня 2015 16:17

"Петро, винось свої липецькі цукерки!", "Ганьба Кернесу", "Ні, комуняцькому шабашу!" - найцікавіші протести тижня
6

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 27 квітня по 3 травня.

27 квітня, Полтава

Під стінами прокуратури Полтавської області пройшов мітинг проти прокурора Полтавщини Яна Стрелюка. Громадські активісти висловлювали свою недовіру прокурору та звинуватили його у сприянні злочинній діяльності. Діючий депутат Автозаводської райради міста Кременчука Оксана Піддубна разом з іншими активістами збирала підписи за відставку Стрелюка.

28 квітня, Полтава

Близько 70 активістів зібралися біля Київського райсуду Полтави де відбулося судове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса, якого звинувачують у викраденні і побитті харківських майданівців. Сам Кернес до суду так і не з'явився. По закінченню засідання активісти біля суду співали гімн України, створили коридор ганьби для захисту Кернеса.

28 квітня, Київ

На вулицях столиці волонтери провели акцію "Вєсті читають тільки зомбі". Активісти розмалювали собі обличчя. Взявши до рук газети, вони проїхалися в метро. Під час акції волонтерів побили невідомі.

Автор: Соцмережі
 
Автор: Соцмережі
 

29 квітня, Київ

Близько тисячі прихильників та бійців "Правого сектору" біля Адміністрації президента вимагали зняти оточення бази добровольців в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровщини. Як відомо, базу добровольців напередодні оточили військові 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України. Люди кричали "Петро, виходь! Винось свої липецькі цукерки!", навіть погрожували спалити адміністрацію.

1 травня, Львів

Львівські активісти "Правого сектору" заблокували у Львові марш "Автономного опору". Аби уникнути сутичок між лівими та правими, міліція стала стала між мітингувальниками живим ланцюгом. Обійшлось без сутичок.

 1 травня, Київ

У Музеї ВВВ у Києві на відзначення "Дня солідарності трудящих" зібралось кілька тисяч людей. Перед людьми виступив головний комуніст країни Петро Симоненко. Разом з ним прийшов його колега Адам Мартинюк. Під час святкування було затримано кілька осіб через провокації. Між людьми виникали словесні конфлікти та штовханина.

Автор: Gazeta.ua
 

2 травня, Київ

Близько 5 тисяч людей прийшли на столичний Хрещатик, де відбувся марш-мітинг солідарност та вшанування загиблих в Одесі минулого року. Попереду колони організатори несли великий транспарант із написом червоною фарбою "Киев помнит об Одесе. Не забудем не простим". Мітингувальники вигукували гасла: "Слава Україні. Героям слава", "Жидовские пасти дерут страну на части", "Путін ху@ло" та "Одеса, Киев помнит".

 2 травня, Донецьк

Жителі контрольованого проросійськими сепаратистами Донецька вийшли на мітинг, щоб вшанувати пам'ять загиблих в Одесі 2 травня 2014 року.

2 травня, Одеса

На Куликовому полі відбувся поминальний мітинг. Одесити вшановували загиблих під час сутичок річної давності. До будівлі несли квіти та вінки. Попри те, що громадський порядок тут забезпечували сотні правоохоронців, впродовж заходу поміж учасниками виникали незначні конфлікти.

Автор: Думская
 
Автор: Думская
 
Автор: Думская
 
Зараз ви читаєте новину «"Петро, винось свої липецькі цукерки!", "Ганьба Кернесу", "Ні, комуняцькому шабашу!" - найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути