вівторок, 06 березня 2012 21:09

Перший Національний канал перетворюється на "смітник дешевих московських субпродуктів" - опозиція

Перший Національний канал перетворюється на "смітник дешевих московських субпродуктів" - опозиція

Опозиція закликала Перший Національний канал телебачення не бути московським смітником і плацдармом для антиукраїнської пропаганди.

Рівненська обласна організація УНП оприлюднила заяву, в якій розкритикувала Перший національний канал за шестигодинну ретрансляцію російських федеральних каналів у день виборів президента Росії. Опозиціонери вимагають від Нацради з питань телебачення та радіомовлення зупинити перетворення каналу на "смітник дешевих московських субпродуктів".

"Українські телеглядачі не „замовляли" для себе замість звичної програми передач у недільний вечір політичну агітацію, спрямовану на популяризацію та пропаганду нового-старого президента іноземної держави та концерти й мітинги у підтримку людини, яка в ранзі прем'єра РФ не раз виголошувала сумніви відносно державності України та заявляла, що „Росія виграла б війну і без України", в той час як втрати України у Другій Світовій Війні складають більше як 14 млн осіб", - йдеться у заяві.

В УНП обурюються, що керівництво каналу відмінило усі вечірні програми і, починаючи з 18:00 в рамках передачі "Підсумки тижня" з Андрієм Сміяном, організувало телемарафон, присвячений обговоренню президентських виборів у Росії, яке звелося до ретрансляції російських федеральних каналів "Россия 24", "Россия 1", "Россия 2" та "Первый канал. Всемирная сеть".

"Замість звичного підсумкового випуску новин, глядачам УТ-1 понад 6 годин ретранслювали ефір російських федеральних каналів про вибори в Росії. За покриттям Перший Національний телеканал України – найбільший державний канал країни. Його діяльність здійснюється за гроші громадян України, і за логікою, канал мав би показувати те, що цікаво українцям, а не вести політичну агітацію на користь сусідньої держави", - зазначив Олександр Джигирей, прес-секретар обласної УНП.

В ефірі показали мітинг-концерт із Манежної площі на підтримку Путіна, мітинг на Лубянській площі, селекторну нараду Путіна з керівниками його виборчих штабів, ток-шоу Дмитра Гордона "Гражданин Гордон – Честные выборы". Завершився ефір пізно вночі концертом російського гурту "Любэ" на Манежній площі на підтримку того ж Путіна.

"За останні два роки Перший Національний телеканал України під керівництвом українця Єгора Бенкендорфа та ліванця Валіда Арфуша Національна Телекомпанія України перетворилися на плацдарм для антиукраїнської пропаганди", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «Перший Національний канал перетворюється на "смітник дешевих московських субпродуктів" - опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути