Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 12:27

"Переслідуйте урядовців, які розбазарюють державні гроші" - головні слова від Байдена

"Переслідуйте урядовців, які розбазарюють державні гроші" - головні слова від Байдена
president.gov.ua

Сьогодні Україну відвідує віце-президент США Джозеф Байден. Це його останній офіційний візит до Києва на посаді.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати американського посадовця після зустрічі із президентом Петром Порошенком.

Про Майдан

"Це були надзвичайні події. Дуже велика кількість патріотів піднялись, щоб добитися майбутнього для своєї країни, у якому їй відмовили. Я хотів приїхати сюди ще раз із остаточним візитом як віце-президент, щоб віддати хвалу досягненням народу України".

Про роль України в світі

"Американці, зокрема майже 1 мільйон українського походження, розуміють що від вашого успіху залежить дуже багато. Не тільки для українців, а й для Європи і США. Якщо ви зможете продовжувати свій поступ, то не тільки здобудете відкритіше, демократичніше, благополучне майбутнє, а й забезпечите підтримку та єдність міжнародного товариства. Сподіваюсь, що наступна адміністрація також буде вашим прихильником і партнером. Але ніхто не виконає важку роботу замість вас".

Про відповідальність влади

"Керівництво і народ повинні поставити потреби України вище вузьких особистих інтересів. Поставити загальне благо вище містечкових упередженостей і дріб'язкових досягнень. Це стосується усіх - членів уряду, депутатів Верховної Ради, суддів, представників ЗМІ та громадянського суспільства. Щоб вимагати відповідальності від тих, хто при владі. Кожен із вас має відповісти на виклик історії і нарешті побудувати об'єднану, демократичну Україну".

Про реформи і Приватбанк

"Ви продовжили впроваджувати вимоги щодо реформ і отримали пакет допомоги від МВФ. Зміцнили банківський сектор, захистили вкладників за рахунок націоналізації Приватбанку. Впровадили новаторську систему електронного декларування активів для боротьби із корупцією. Ця система допоможе забезпечити, щоб посадовці не змогли використовувати свої політичні посади для особистого зиску".

Про кумівство і клептократію

"Національне антикорупційне бюро та спеціалізована антикорупційна прокуратура можуть вплинути на ситуацію. Важливо, щоб ви надалі зміцнювали всі свої антикорупційні відомства. Викорінили тих, хто хоче повернути Україну до кумівства та клептократії. Завдяки цим крокам ваша економіка знову зростає".

Про російський газ

"Продовжуйте працювати з МВФ, щоб упровадити жорсткі реформи, які забезпечать стійкість економіки України. Продовжуйте очищення банківської системи. Упроваджуйте реформи в енергетичному секторі, щоб усунути залежність України від російського газу. Працюйте над прозорою приватизацією державних підприємств. Створюйте бізнес-середовище з відповідальною нормативно-правовою системою, яка зробить Україну привабливою для інвестицій".

Про корупцію

"Вам доводиться боротися проти ракової пухлини - корупції, яка продовжує роз'їдати демократію зсередини".

Про РФ

"Постійні спроби Росії підірвати ваш успіх і безпеку, суверенітет і територіальну цілісність дуже різноманітні. Це й атаки брехливої пропаганди, спроби дестабілізувати вашу економіку. Україна, як і кожна країна Європи, має право визначити власний шлях. Проте Росія прагне стати на заваді цьому. Тому міжнародна громада повинна як одна стояти проти агресії та практики примусу".

Про Мінський процес

"Лише після того, як Росія та її послідовники на Донбасі виконають свої зобов'язання щодо припинення бойових дій і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань. Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки. Ми знаємо, що цей процес - єдина життєздатна основа для врегулювання конфлікту на Донбасі, відновлення української влади на Сході та повернення Україні контролю над кордоном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко - Байдену: Ми працюємо, як єдина команда

Про санкції проти Росії

"Санкції повинні продовжувати доки Росія повністю не виконає свої зобов'язання з Мінських домовленностей. А санкції, пов'язані з Кримом, повинні залишатися доки вона не поверне Крим Україні".

Про "розбазарювання" державних грошей

"Наполягайте на прозорості. Переслідуйте у судовому порядку урядовців, які розбазарюють державні гроші для свого збагачення. Росія протягом останніх 10 років використовувала іншу зброю зовнішньої політики. Використовує корупцію, як інструмент примусу проти України. Щоб Україна залишалася вразливою і залежною. Тому впроваджуйте реформи, щоб викорінити корупцію. Це вкрай важливе питання національної безпеки".

Сьогодні зранку віце-президент США також зустрівся із прем'єром Володимиром Гройсманом. Зустріч проходила за зачиненими дверима.

Джозеф Байден виступав у Верховній Раді в грудні минулого року. Заявляв, що США ніколи не визнають російської анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Переслідуйте урядовців, які розбазарюють державні гроші" - головні слова від Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути