Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 15:38

Перемир`я на Донбасі можуть розірвати - Тимчук

Перемир`я на Донбасі можуть розірвати - Тимчук
Reuters

Бойовики не планували обстрілів українських позицій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Дмитро Тимчук.

"Вчорашні обстріли Троїцького і Пісків- це незапланована провокація. У "ЛНР" і "ДНР" є чітка російська установка дотримуватись перемир`я. Але перед нами не регулярна армія, де присутній рівень дисципліни виконання наказів. Бандформування лише зараз отримали назву рот, батальйонів, бригад. Це ніяк не вплинуло на їх навіженість. Відкриття вогню можна віднести до відсутності дисципліни. Але більшість бойовиків виступають проти перемир`я і вважають, що Новоросію зливатимуть. Тому це також може бути ініціатива найнижчого рівня, враховуючи таке недовольство", - заявив він.

На його думку, після обстрілів бойовиками українських позицій сторони не дотримуватимуться перемир`я.

"Тепер про мир не може бути мови. Терористи обстрілюють українські позиції. Для дипломатичного вирішення конфлікту треба вимагати роз`яснень з боку Росії. Якщо вони звучатимуть нерозумно, то припиняти мирний діалог. Ми намагалися не давати відсіч протягом минулого року. Але тепер такого не буде. Наші міжнародні гаранти Франція, Німеччина і ОБСЄ ніяк не реагують на порушення Мінських домовленостей. Можливо, чекають більш яскравіших проявів агресії", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора бойовики обстріляли з гранатомета населений пункт Троїцький на Луганщині. Також відкрили вогонь у Пісках Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Перемир`я на Донбасі можуть розірвати - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути