субота, 15 грудня 2018 10:31

Перед Софійським собором зібралися на молитву за автокефалію тисячі людей

Перед Софійським собором зібралися на молитву за автокефалію тисячі людей
Тисячі людей зібралися на площі перед собором Святої Софії, де має відбутися Об'єднавчий собор Української православної церкви. Фото: Facebook

На Софійській площі у Києві в суботу, 15 грудня, розпочалася спільна молитва ієрархів за автокефалію української церкви. Її відкрили святковими дзвонами.

Тисячі людей зібралися на площі перед собором Святої Софії, де має відбутися Об'єднавчий собор Української православної церкви.

Як повідомляє "Укрінформ", серед присутніх – багато і молодих, і літніх людей, також є діти, які прийшли разом із батьками.

Учасники зібрання кажуть, що прийшли продемонструвати підтримку автокефалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автокефальну церкву очолить Митрополит Київський – проект статуту

Очікується, що зі сцени, встановленої на площі, до моменту оголошення результатів Собору до присутніх звернуться визнані моральні авторитети, зокрема громадські діячі, актори, співаки, поети, письменники, лікарі, юристи, вчені, вчителі. Планується, що у своєрідному марафоні візьмуть участь Тарас Петриненко, Юрій Щербак, Дмитро Павличко, Ганна Липківська (правнучка митрополита Василя Липківського), Сергій Жадан, Фома, Мирослав Гай, Марія Бурмака, Роман Семисал, Оксана Забужко, сестри Тельнюк, гурти "Хорея козацька" і "Рутенія", Діля.

Очікується, що з промовою на Соборі виступить Президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, вже 15 грудня в Софії Київській розпочнеться Об'єднавчий собор. На засіданні мають обрати предстоятеля єдиної помісної Церкви в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Перед Софійським собором зібралися на молитву за автокефалію тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути