Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2014 12:37

Партія регіонів вже домовилася з владою - експерт

Партія регіонів вже домовилася з владою - експерт
Фото: censor.net.ua

 Прийняття резолюції ПР і відмова від федералізації означає досягнення домовленостей між нею та нинішньою владою.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Резолюцію ПР означає те, що між нею та владою вже існує певний консенсус. Тому що "Регіони" фактично зняли вимогу федералізації і обмежується референдумом, статусом російської мови та питанням децентралізації і розширення повноважень регіонів", - пояснив експерт.

На його думку, "регіонали" відмовляючись від ідеї федералізації, підставляють КПУ, яка навпаки підтримує це.

"Регіонали" в черговий раз підставляють комуністів під удар. Якщо КПУ залишаться на позиціях федералізації - це може скінчитися забороною Комуністичної партії, - наголосив Золотарьов. - При такому розвитку подій, коли ПР отримає розширення повноважень регіонів, вирішить питання російської мови, вона виглядатиме переможцем в очах виборців південно-східних областей. А заодно прибере свого головного конкурента — КПУ".

Золотарьов також зауважив, що протести на сході України були ініційовані представниками ПР, які пізніше втратили над ними контроль.

"Про це свідчать заяви гламурної Штепи (мер Слов'янська — ред.), яка то вважала екстремістів своїми хлопцями, то почала казати, що це заїжджі гастролери. Такі суперечливі заяви свідчать про те, що "регіонали" не очікували такого розвитку подій. Фактично вони опинилися всередині чужого сценарію. І вони це зрозуміли", - пояснив експерт.

Нагадаємо, 16 квітняна з'їзді Партії регіонів було ухвалене рішення про резолюцію.

"Ми домагаємося нових принципів формування регіональних органів влади. Це прямі всенародні вибори голів обласних та районних рад, формування виконкомів обласних та районних рад, розпуск обласних та районних державних адміністрацій, автономна бюджетна політика в рамках унітарної країни і розподіл податків між центром і регіонами, який буде закріплено Конституцією України та Бюджетним кодексом України", - сказано в документі.

У проекті резолюції "регіонали" виступили за право регіонів на самостійну гуманітарну політику. Водночас вони відмовились від ідеї федералізації.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів вже домовилася з владою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути