Ексклюзиви
середа, 06 травня 2015 01:32

Парламент Франції ухвалив закон, який дозволяє тотальне стеження за громадянами - ЗМІ

Парламент Франції ухвалив закон, який дозволяє тотальне стеження за громадянами - ЗМІ
apravda.com

Нижня палата парламенту Франції ухвалила проект закону "Про розвідку", який посилив діяльність спецслужб, зокрема тотальне стеження за громадянами. Про це повідомляє "Укрінформ".

За ухвалення проекту закону №1109 "Про розвідку" у першому читанні проголосували 438 із присутніх 524-х депутатів, проти були лише 86 народних обранців, 42 – утрималися.

Положення нового закону "Про розвідку" дозволить французьким спецслужбам застосовувати усі наявні та можливі технічні засоби стеження за громадянами. Положення закону передбачають спрощену схему отримання представниками спецслужб дозволу на стеження. Основним нововведенням законопроекту є те, що спецслужби зможуть проникати у житлові приміщення і стежити за потенційними терористами за допомогою лише адміністративних дозволів, оминаючи судову систему.

Французькі спецслужби також отримали право на використання усього спектру інструментів: сканерів, скремблерів, шпигунських програм та пристроїв типу IMSI Catcher тощо. Положення закону також визначають спеціалізовані методики збору розвідданих: перехоплення SMS-повідомлень, доступ до змісту електронної кореспонденції, телефонних розмов, аудіо та відеофіксація, використання спеціального програмного обладнання тощо. Контент, що стосується приватного життя особи і не зачіпає безпеки держави, не зберігатиметься.

Дозвіл на тотальне стеження отримуватимуть лише спеціально уповноважені агенти спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Франції ухвалив закон, який дозволяє тотальне стеження за громадянами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути