Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 12:07

Озвучили "формулу Зеленського" зі звільнення Донбасу

  Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розраховує, що план президента Володимира Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі зможуть реалізувати дуже скоро.

За його словами, його зможуть реалізувати протягом максимум року, повідомляє політик ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Є умовна формула Зеленського. Вона говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які можемо зробити, відповідаючи на очікування нашого народу. Наприклад, спробуємо обміняти всіх наших хлопців і дівчат", - відповів міністр.

Україна намагатиметься "дотягнутися ментально" до жителів тимчасово окупованих територій.

Крім того, у планах української влади відбудувати міст у Станиці Луганській у переглянути терміни, на які пенсіонери з ОРДЛО можуть виїхати з окупованої території, щоб отримати українську пенсію (зараз цей період становить 60 днів, у Зеленського пропонують, щоб він дорівнював 1 року. - Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула нежиттєздатна: Пристайко розповів про обмін "всіх на всіх"

Вадим Пристайко запевнив, що дипломатія не веде жодної роботи щодо запровадження повної амністії для бойовиків Донбасу.

Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, серед іншого, передбачається можливість амністії для учасників подій на Донбасі з боку так званих ДНР і ЛНР, які не вчинили тяжких злочинів. Закон чинний до 31 грудня 2019-го.

На амністії проросійських бойовиків Донбасу наполягають у Росії. Речник президента країни Дмитро Пєсков неодноразово заявляв, що Україна нібито у межах Мінських угод повинна надати Донецькій і Луганській областям особливий статус, а бойовикам на Донбасі – амністію.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили "формулу Зеленського" зі звільнення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути