Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 22:50

Опозиція готує альтернативну дипломатію на рівні парламентів

Опозиція готує альтернативну дипломатію на рівні парламентів

Нардеп Юрій Бойко назвав катастрофою майбутню зустріч Німеччини, Франції і Росії по Україні - за його словами, Київ на неї не запросили.

"Сьогодні стало відомо про те, що на саміті в Пекіні глави Німеччини, Франції та Росії обговорять українську проблему. При цьому, на даний момент, нікого від України до обговорення не запросили. Інакше як катастрофою на міжнародній арені ця подія назвати не можна "- заявив глава Оппоблока.

На його думку, світові гравці таким чином відмовилися визнавати за Україною якусь суб'єктність.

"Україна стрімко втрачає підтримку з боку світової спільноти. Якщо в 2014 році багато питали себе ілюзіями щодо розкритих обіймів з боку Заходу і швидкої інтеграції в Європейський Союз, то сьогодні стає очевидним: нинішня українська влада зазнала нищівної поразки на всіх фронтах", - підкреслив політик .

Він зазначив, "нам відкрито заявляють про неможливість вступу в ЄС протягом найближчих 50 років. Нам постійно переносять дату надання безвізового режиму (насправді ніякого не безвізового)".

За його словами традиційні "адвокати" України в Європі сьогодні змінили свою риторику. "Змінився курс ще однієї" надії "Україна - Туреччина", - додав Бойко.

"Останні події навколо Криму показують: світова спільнота вже не поспішає однозначно ставати на захист українських інтересів, проявляє стриманість і заклопотаність ситуацією", - зазначив опозиціонер.

У Оппоблоке закликали до кардинальної зміни зовнішньої політики і заявили, що готують до запуску систему "альтернативної дипломатії", покликану повернути довіру до України на міжнародній арені.

Нагадаємо, лідери Франції, Німеччини і Росії зустрінуться у вересні під час саміту G20 в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція готує альтернативну дипломатію на рівні парламентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути