Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 11:40

"Опозиційний блок" подає до суду через перейменування Кіровограда

"Опозиційний блок" подає до суду через перейменування Кіровограда

Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Ларін під час прес-конференції представників кіровоградських громадських організацій, істориків і активістів в "Інтерфакс-Україна" в Києві щодо перейменування Верховною Радою Кіровограда на Кропивницький, яке прийняли без урахування думки жителів міста, з порушенням регламенту та інших законів України.

"Сьогодні подаємо два позови. Перший - від народних депутатів. Я його підпишу і звернуся до колег, щоб підписали, тому що під час перейменування Кіровограда порушили наші права як законодавців. Тобто, були порушені регламент, процедура голосування і багато інших законів, таких як Конституція, закон "Про географічні назви" і навіть сам закон про декомунізацію", - розповів Ларін.

"Другий позов - від громадян. Ми запропонуємо підписати його від імені жителів міста, оскільки порушили їхні права і не врахували їх думку під час перейменування Кіровограда. Наша команда юристів під керівництвом Олени Лукаш вже підготувала цей документ", - зазначив політик.
Він також додав, що в даний момент готують позов ще й до Європейського суду з прав людини, тому що на об'єктивність вітчизняної Феміди активістам розраховувати не доводиться.
Крім того, народний депутат нагадав, що свого часу місто 170 років мало назву Єлисаветград, поки його не перейменували більшовики.
"Люди хочуть повернути історичну назву Єлисаветград, але влада нав'язана їх місту ім'я Кропивницький. Проти цього ми і протестуємо, проти цього спрямовані наші позови. Нехай влада спочатку що-небудь побудує і тоді називає як хоче. А жителі міста, які поколіннями живуть тут, повинні отримати право називати свій населений пункт так, як вони хочуть", - вважає Сергій Ларін.

"Ми всі будемо об'єднуватися, щоб це рішення парламенту скасували. Рано чи пізно Верховна Рада повинна почути волю десятків тисяч жителів Кіровограда, і думку людей таки буде враховано", - резюмував народний депутат від "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «"Опозиційний блок" подає до суду через перейменування Кіровограда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути