середа, 20 серпня 2014 20:43

Оформленням "гумдопомоги" з РФ зможуть зайнятися, ймовірно, вранці - Лисенко

Оформленням "гумдопомоги" з РФ зможуть зайнятися, ймовірно, вранці - Лисенко

Українська сторона не отримала документації про вміст гуманітарного вантажу з РФ. Тому його оформлення зможе почати, швидше за все, завтра вранці. Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Окрім списку представників Комітету Червоного Хреста, наші прикордонники та митники, які знаходяться в цьому пункті пропуску, не отримали. Швидше за все, роботу вони зможуть розпочати вже завтра вранці, так як взагалі немає документації щодо вмісту цього гуманітарного вантажу", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" у середу ввечері.

Нагадаємо, у прес-службі Південного митного управління РФ повідомили, що перші 8 машин почали митні процедури.

На питання, хто контролюватиме вміст гуманітарного вантажу в разі його проходження через український пункт пропуску "Ізварине", який не контролюється українською стороною, він сказав: "По-перше, це мають зробити представники МКЧХ і перевірити цей вантаж, а потім список цього вантажу передати нашим митникам і прикордонникам, які повинні, відповідно до закону України, все це перевірити, оформити і дати "зелене світло" для того, щоб він перетнув державний кордон України".

У свою чергу заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий зазначив, що в четвер зможе початися рух російського гуманітарного вантажу на територію України.

"Проблема в іншому: там маса порожніх автомобілів, 700 тонн води і 30 тонн солі. Я не думаю, що гуманітарна допомога з сіллю - це найкращий варіант", - сказав Чалий в ефірі телеканалу "Інтер" у середу ввечері, повідомляє прес-служба президента України.

Зараз ви читаєте новину «Оформленням "гумдопомоги" з РФ зможуть зайнятися, ймовірно, вранці - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути