понеділок, 04 березня 2013 12:31

Новий губернатор Львівщини пов'язаний із Сім'єю - експерт

Новий губернатор Львівщини пов'язаний із Сім'єю - експерт
Сергій Таран: жоден губернатор у західних регіонах на довго не залишається. Фото: www.newsmarket.com.ua

На Львівщині будь-який губернатор довго не затримується, бо там є абсолютне несприйняття президента.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи зміну губернатора Львівщини.

Нагадаємо, що президент замінив голову Львівської ОДА Михайла Костюка на Віктора Шемчука.

"Львів завжди був незручним для Адміністрації президента. А оскільки губернатори — це представники президента, то вони довго там не трималися. Тому що, за великим рахунком, представник президента — це політична фігура, а не просто господарча. І в регіоні, де є абсолютне несприйняття Януковича, дуже важко утриматися будь-кому", - пояснив він кадрові ротації на Львівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив губернатором Львівщини колишнього "нунсівця"

Таран додав: "Тому справа не так в тих людях, які час від часу призначаються туди. Тут має значення політична ситуація в країні і в конкретних областях, а не в персоналіях".

Водночас, говорячи про те, що Шемчук раніше входив до НУ-НС,а потім був членом депутатської групи Давида Жванії, експерт зауважив, що саме таких людей Адміністрації президента найбільш вигідно призначати на керівні посади у західних регіонах.

Таран пояснив, що зараз будь-які кадрові зміни у країні продиктовані тим, що президент відтісняє від влади представників Партії регіонів і просуває людей "сім'ї". А колишні "тушки", на переконання політолога, якраз і є прямими представниками самої АП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З понеділка новим губернатором Львівщини стане Шемчук — ЗМІ

"Сім'я дуже часто відповідає за "тушок", зокрема через Льовочкіна. Це не є рекрути Партії регіонів", - зауважив він.

Таран додав: "Для того, щоби потрапити на вершину влади зараз в Україні треба або вийти із середовища Партії регіонів, але для цього треба було пройти досить довгий шлях, або ж бути "тушками", перебіжчиками — людьми які були в опозиції, а потім не через партію влади, а через Адміністрацію президента, потрапили до влади. Класичний приклад — Сергій Арбузов. Він також був членом "Нашої України", а зараз він є членом сім'ї. Дуже багато людей, які працюють в АП, є колишніми виходцями з "Нашої України". Крім того, підкреслив експерт, саме таких людей президенту вигідно призначати у західні області, бо вони є нібито "нейтральними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирські нардепи мило потеревенили з губернатором: не приїхали 5 запрошених

"У таких чиновників дуже часто є спосіб відбування "повинності за минулі гріхи": вони призначаються представниками президента саме на західну Україну. Бо якщо призначити у ті області представника Донецька, то він там протримається максимум тиждень. Тому і намагаються туди посилати людей, які, принаймні, вміють говорити українською мовою", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Новий губернатор Львівщини пов'язаний із Сім'єю - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути