середа, 22 жовтня 2014 17:10

Нові обличчя у Верховній Раді України

Нові обличчя у Верховній Раді України

Інтервю' з Володимиром Лебедєвим, що балотується по 214 виборчому округу у м.Києві

Розкажіть про себе Володимир, чому Ви вирішили балотуватись? Чому саме по 214-му округу?

 Навіть не знаю з чого почати. Ідея балотуватись саме зараз виникла раптово, ми не готувались до цього.

Але зараз вважаю це дуже вчасно. Ми всі говоримо про нові обличчя в політиці, але їх чомусь немає, синів і дочок та ін. юних родичів представників попередньої владної верхівки ми ж не будемо вважати новими обличчями, правда? (сміється)

 Чому саме я? А чому ні? Я маю відповідну освіту, я киянин, виріс в Дніпровському районі у києвській Венеції – на Русанівці.

 Як підприємець я розумію проблематику, що існує в нашій країні у сфері приватного бізнесу. Як батько, син, чоловік та онук-знаю проблеми і школярів, і пенсіонерів. Та знаю як їх вирішити. Як організатор волонтерської групи "Булава" та як людина що постійно особисто буває у зоні АТО знаю проблеми нашої армії та військових. Я людина активна та небайдужа і справді хочу щоб в Україні було комфортно жити всім, а не тільки олігархам. В собі впевнений, сили вистачить.

 Як Ви сприймаєте передвиборну компанію, що проходить зараз в Україні?

 А як нормальна людина може сприймати все що зараз відбувається навколо виборів? Вкрай негативно. Я знаю скільки коштує реклама зараз і знаю скільки коштує зимовий спальник, кровоспинне та бронежилет для наших солдатів і коли співставляю ці цифри, чесно, хочеться взяти когось з цих кандидатів з собою в АТО-нехай пояснять нашим паганоекіпірованим хлопцям в окопах свої дії, розкажуть про свою "турботу про народ", про боротьбу з корупцією і все інше, на чому вони там піаряться.

 На цих виборах з' явилась мода піаритись на АТО. Наша група з цим стикалась неодноразово. Колишні регіонали, колишня опозиція та всі зараз роблять собі рекламу на допомозі армії, включають до списків партій комбатів, раніше включали співаків (знову сміється), організовують якісь концерти... Дуже дратує те, як ці люди сприймають свій народ, своїх виборців. Не можна накрасти у людей мільярди, а потім витрати на благородне діло тисячі та розраховувати на всенародну любов та підтримку, навіть на амністію вони не повинні розраховувати.

 Які Ви бачите основні проблеми в Україні зараз? Та які шляхи їх вирішення?

 Це питання на цілу дисертацію... Я спробую коротко.

Зовнішня проблема України - Росія, і від цього нікуди не подінешся, це географія. І ми обов' язково маємо навчитись з цим жити, і жити в мирі. "Хочеш миру-готуйся до війни". Отже моя відповідь - боєздатна армія. А боєздатна армія, можлива тільки без корупції та з професійними та патріотичними людьми на кожній ключовій посаді.

Тут ми в принципі і підійшли до основної, на мій погляд, внутрішньої проблеми України- катастрофічна невідповідність кадрів займаним посадам, починаючи від рядового міліціонера закінчуючи головами комітетів у Верховній Раді України.

Функції народного депутата які? Законотворчість. І коли ці люди (діючі депутати) починають щось розповідати про бюрократичні процедури через які не реалізовуються певні життєвонеобхідні програми, ініціативи або не здійснюються відповідні закупівлі, це вже навіть не смішно. Як будь-який громадянин можу сказати лише одне: не справляєшся зі своєю функцією - звільни місце для людини, яка справиться, а не буде тупо проїдати бюджетну зарплатню, мовчу вже про інші доходи, які наші можновладці собі організовують за рахунок бюджетних чи потенційно бюджетних коштів. Більш докладно я розписав у своїй програмі, можна прочитати тут: www.lebedev.in.ua

 Як Ви сприймаєте своїх конкурентів по виборчому 214 округу та їх шанси?

 Я вже сказав, що не вважаю людей зі складу попередньої Верховної Ради гідними бути представленими в новій, не дивлячись на весь популізм останніх часів, ніякі концерти, лавочки, гречки, популістські закони та законопроекти не міняють нічого. Це ті люди, на яких лежить відповідальність за все те негативне, що ми маємо зараз в державі. Прізвища всім відомі, їх підтримують відомі блоки та партії.

 Ще одне запитання щодо легалізації зброї, що передбачена у Вашій програмі. Чому Ви вважаєте це доцільними?

 "Бог створив людей рівними, а полковник кольт зрівняв їхні шанси". Насправді я дуже ретельно вивчав це питання. Існують статистичні дані, досвід західних країн, досвід та події нашої країни. І моя думка з цього приводу однозначна: легалізація потрібна. Давайте відверто: виникають ситуації коли застосування зброї для захисту життя, свого чи родини може бути тим єдиним шляхом щоб залишитись живим і неушкодженим. Злочинці також можуть утриматись від своїх намірів, якщо будуть усвідомлювати що потенційна жертва може дати гідну відсіч.

Суспільство наше до цього готове. І мені також дуже блізька думка, що повага державного апарату до озброєних громадян значно вища ніж до неозброєних. Добро має бути з кулаками.

Зараз ви читаєте новину «Нові обличчя у Верховній Раді України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути