Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 15:33

Нові міністри і глави ОДА ручкались і цілувались, як братани
26

В Адміністрації президента зібрали чи не усіх високих чиновників країни
Фото: Фото: Наталія Чубенко
Секретар РНБО Андрій Клюєв, голова КМДА Олександр Попов
Новий міністр соцполітики Наталія Королевська у доброму гуморі, бо отримала посаду в уряді, хоч і програла вибори
Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов і віце-прем'єр Юрій Бойко

Президент Віктор Янукович провів Раду регіонів. У своїй промові торкнувся виконання регіональних стратегій і програм розвитку у 2012 році та окреслив завдання на 2013.

В засідання взяли участь члени Ради регіонів прем'єр-міністр Микола Азаров, новопризначені міністри та голови обласних, Київської та Севастопольської міських адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Українці не відчувають світову кризу, бо ціни в країні не підвищують

"Плани по забезпеченню зростання економіки ефективними реформаторськими змінами, уряд реалізував не у повній мірі. Навіть за умов відносної стабільності маємо дуже тривожні сигнали уповільнення економічної активності. Робота економіки у 2012 році значно гірша, ніж прогнози, які робилися рік тому. Вони гірші за показники, які робилися під час формування бюджету держави на поточний рік. За попередніми оцінками за рік очікується зростання ВВП на рівні до 1 відсотка. Тоді як бюджет 2012 року закладався під ріст ВВП 3,9%. Бюджетний рік завершуємо  з очікуваним дефіцитом на рівні 2,6%, який є дещо вищим за цільовий показник 1,7%, що закладався під час затвердження бюджету", - сказав президент.

Янукович дав вказівку Азарову розробити концепцію реформування Торгово-промислової палати.

"Я неодноразово казав про роботу Торгово-промислової палати, Микола Янович. Ви не торкнулися поки що цього питання, чекаєте. Як кажуть чого тільки, я не розумію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соркін став виконуючим обов'язки голови НБУ - джерело

Також апелював до нового міністра економіки.

"Я звертаю увагу і нового міністра економіки  на це питання. Це питання негайно треба вирішувати. Треба реформувати нам Торгово-промислову палату. Цю концепцію треба розглянути з нашими товаровиробниками, нашими експортерами, з  нашими провідними галузями економіки", - сказав він.

Президент також наголосив, що є й позитивні тенденції:

"Значно підвищилась стійкість фінансово-банківської системи. Спільним зусиллями вдалося нівелювати спекулятивну атаку на гривню, зберегти стабільність національної валюти, практично відсутнє зростання цін, що значно пом'якшує негативну соціальну ціну кризи".

Зараз ви читаєте новину «Нові міністри і глави ОДА ручкались і цілувались, як братани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути