Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 21:56

Німеччина закликає відновити електропостачання в Крим

Німеччина закликає відновити електропостачання в Крим
Фото: portal.lviv.ua

У Міністерстві закордонних справ Німеччини назвали підрив опор ліній електропередач, що живлять окупований Крим, "злочинним актом".

Про це повідомляє DW.

Прес-секретар зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер, зокрема, підкреслив, що політичний конфлікт не повинен впливати на якість життя мешканців. Він додав, що уряд Німеччини очікує, що енергопостачання півострова буде відновлено і що подібні інциденти не повторяться.

Крім того, Шефер закликав Київ провести розслідування підриву опор ліній електропередач.

Нагадаємо, що в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач.

23 листопада в "Укренерго" заявили, що відключення ліній електропередач в напрямку окупованого Криму, яке сталося через ушкодження, що не призвело до проблем з енергозабезпеченням районів Херсонської та Миколаївської областей.

У деяких районах Криму електроенергії не було вже 2 доби.

Учасники блокади окупованого Криму ставлять умовою допуску до ремонту ЛЕП перерізання проводів, якими електрика може надходити на півострів.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина закликає відновити електропостачання в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути