понеділок, 06 жовтня 2014 12:54

Німеччина направляє на Донбас 200 десантників бундесверу

Німеччина направляє на Донбас 200 десантників бундесверу
AP

Німеччина відправить на Донбас України військовослужбовців бундесверу для захисту діючої там спостережної місії ОБСЄ.

Десантники вже проходять підготовку на полігоні в місті Зеєдорф у федеральній землі Нижня Саксонія, повідомляє Bild, переклад публікації наводить "Инопресса". Всього, за даними міноборони ФРН, до України планується відправити до 200 десантників: 150 будуть обслуговувати розвідувальні літаки, інші 50 - займатися забезпеченням безпеки спостерігачів ОБСЄ.

Солдати будуть озброєні, зазначають кореспонденти. На відправці німецьких солдат наполягала німецько-французька група експертів, яка перебувала на Донбасі з середини вересня і, ознайомившись з обстановкою, прийшла до висновку, що ОБСЄ зможе контролювати перемир'я лише в умовах безпеки і це можуть забезпечити військовослужбовці західних країн. За інформацією Bild, домовленості про співпрацю з цього питання "на полях" саміту НАТО в Уельсі досягли особисто канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

"Наша спільна мета - стабілізація ситуації на Донбасі, яка б згодом завершилася мирним процесом", - заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина направляє на Донбас 200 десантників бундесверу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути