Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2014 15:26

Нідерланди вимагають від Росії припинити неконтрольовані польоти над Європою

Нідерланди вимагають від Росії припинити неконтрольовані польоти над Європою
Фото: nrc.nl

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Коендер заявив, що неоголошені польоти російських військових літаків у європейському повітряному просторі значно збільшують ризик авіакатастроф, тому така поведінка має припинитися.

"Ризик нещасних випадків у повітрі є значним. Ця безвідповідальна поведінка має припинитися", - сказав він на засіданні парламентської асамблеї НАТО в Гаазі, повідомляє "Українська правда" з посиланням на голандське видання De Telegraaf.

Міністр висловив побоювання щодо того, що неконтрольовані польоти, частота яких останнім часом зросла, можуть привести до непоправних помилок.

Разом з тим Коендер підкреслив, що Захід повинен залишатися в діалозі з росіянами: "Навіть у найважчий час ви повинні продовжувати говорити". Тому він виступив за те, щоб рада Росія-НАТО зібралася знову.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росії у тому, що її бомбардувальники загрожують цивільній авіації. Крім того, він зазначив, що винищувачі НАТО більше 400 разів піднімалися в повітря через дії російської авіації.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди вимагають від Росії припинити неконтрольовані польоти над Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути