понеділок, 23 травня 2016 08:00

"Ні капітуляції!", "Геть, путінські маріонетки!", "Росіє, зупини нечесну гру" - найгостріші акції минулого тижня
5

Gazeta.ua пропонує найемоційніші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 16 по 22 травня.

18 травня, Київ

На майдані Незалежності, відбувся Всеукраїнський жалобний мітинг, приурочений пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Щорічно в цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ вислали за межі півострова, здебільшого, в Середню Азію. Було депортовано понад 200 тисяч осіб.

19 травня, Житомир

Біля кондитерської фабрики "Житомирські ласощі" працівники заводу штурмують приміщення, аби їх впустили на робочі місця. Працівники переконують, що в них мирна акція.

Ворота фабрики намастили солідолом. Прибули понад 50 бійців спецпідрозділу поліції з Дніпропетровська. Закрили всі входи і виходи. Працівники фабрики вантажівкою вибили ворота фабрики. Із території фабрики на людей почали розпилювати невідому білу речовину. Оператору одного із телеканалів запустили в обличчя струмінь із вогнегасника.

Працівникам удалося ввійти на територію фабрики, спилявши замки на дверях. Проте їх заблокували в приміщенні разом із представниками ЗМІ.

 
 

20 травня, Київ

Біля Верховної Ради України триває акція з вимогою не допустити проведення виборів у тимчасово окупованих районах Донбасу за російським сценарієм. Хода, організована Цивільним корпусом "Азов", під назвою "Вимоги нації – ні капітуляції" розпочалася від монумента "Батьківщині-матері".

Учасники маршу "Прийди і вимагай" прийшли під стіни Верховної Ради. Запалили фаєри, кидають петарди. Скандують: "Один за всіх і всі за одного", "Одна єдина соборона Україна".

"Ми винесемо цю Раду і адміністрацію президента. Якщо попереджувальна акція не подіє на владу. Ми будемо очікувати зраду і вести боротьбу. Об'єднаємо наші лави і з часом змінемо все. Ми не просто пройшли і провели акцію. Ми маємо право захищатись різними способами, як мирними, так і не дуже", - заявив засновник батальйону "Азов" Андрій Білецький.

Автор: http://gazeta.ua
 
Автор: http://gazeta.ua
 
Автор: http://gazeta.ua
 

20 травня, Суми

Волонтери і рідні загиблих у війні на Донбасі прийшли протестувати проти відкриття скульптури чиновнику. А також спитати в автора скульптури, колишнього головного архітектора Сум Володимира Бикова, чому той не дав дозвіл на облаштування меморіалу загиблим учасникам АТО. Биков запевняє – лише притримується стандартів та просить про представлення проекту меморіалу на містобудівній раді.

21 травня, Київ

Українське представництво Amnesty International провело хокейний флешмоб "Росіє, зупини нечесну гру!" – з вимогою до російського уряду припинити порушення прав людини та негайно звільнити в'язнів сумління. Під час флешмобу кожен охочий зміг "забити шайбу" Володимиру Путіну. А також підписати петицію за звільнення в'язнів сумління.

22 травня, Суми

Медики "Лінійної поліклініки" міста Ромни Сумської області йдуть пішки до Києва, вимагаючи не ліквідовувати їхню установу і погасити заборгованість із зарплати. Вони знаходяться в дорозі з 18 травня, і вже пройшли близько 150 кілометрів. За словами медиків, від 1 січня "Лінійна поліклініка Ромни" не фінансується за рахунок субвенції з держбюджету, протягом цього часу працівники закладу не отримують зарплату. 19 травня на позачерговому засіданні Ромненська міськрада ухвалила рішення про ліквідацію державного закладу "Лінійна поліклініка станції Ромни СТГО "Південна залізниця".

Зараз ви читаєте новину «"Ні капітуляції!", "Геть, путінські маріонетки!", "Росіє, зупини нечесну гру" - найгостріші акції минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути