Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2015 18:20

"Ні — хабарам та рейдерству", "Геть владу зрадників!" - найцікавіші акції тижня, що минає

"Ні — хабарам та рейдерству",  "Геть владу зрадників!" - найцікавіші акції тижня, що минає

Правий сектор, радикали та малі підприємці висловлювали владі своє невдоволення цього тижня. Хвилю критики та нарікань викликало призначення росіянки заступницею губернатора Одещини, події у Мукачевому, подання на арешт нардепа Лозового та знесення МАФІв. Акції носили мирний характер. Gazeta.ua пропонує найцікавіші з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 20 по 26 липня.

 20 липня, Одеса

 Активісти мітингували під стінами ОДА, вимагаючи не призначати на посаду заступника голови облдержадміністрації громадянки Росії Марії Гайдар. 17 липня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі анонсував призначення Гайдар своїм заступником.

 21 липня, Київ

 На майдані Незалежності відбулось народне віче "Геть владу зрадників!", яке організовав "Правий сектор" під проводом Дмитра Яроша. Віче зібрало кілька тисяч людей. Загони бійців ПС пройшлися по алеї Небесної Сотні. Вони скандували "Слава Україні! Героям слава!", "Україна понад усе!", "Путін - х..ло!". На Майдан зайшли під поховальну пісню "Пливе кача". "Ми передбачали, що на крові наших героїв, які її тут проливали, прийдуть до влади знову шаромижники, які будуть торгувати нашою Україною", - заявив Ярош під час свого виступу на Майдані. Він оголосив про намір провести референдум, де розглянуть питання недовіри владі.

 22 липня, Запоріжжя

Бійці українського добровольчого корпусу "Правий сектор" розігнали мітинг під будівлею прокуратури Запорізької області, організований представниками організації "Визвольний рух "Сила нації". Ті зібралися, щоб публічно вимагати відставки прокурора Запорізької області Олександра Шацького. Навпроти головного входу в будівлю прокуратури області активісти встановили опудало з фото прокурора і мали намір його спалити. Тримали транспаранти з написами "Сепаратист Шацький – твоє місце в тюрмі!", "Покарай винних у розгоні Запорізького Майдану!". На місце проведення акції прибули 25 бійців українського добровольчого корпусу "Правий сектор". Після їх появи більша частина мітингувальників розбіглася, а активісти, що залишилися, розійшлися після словесної перепалки.

22 липня, Київ

Під стінами Генеральної прокуратури України прихильники "Радикальної партії Олега Ляшка" мітингували на підтримку народного депутата Андрія Лозового. Раніше генпрокурор Віктор Шокін повідомляв, що вніс до Верховної Ради подання на затримання і арешт одного із народних депутатів з парламентської коаліції, однак не назвав прізвища. За словами Олега Ляшка, це подання стосувалось саме його заступника Андрія Лозового. Окрім цього, на мітингу зловили двох молодих хлопців, які мали в руках пакети із синьою фарбою та балаклави. За словами активістів, вони планували здійснити провокацію

23 липня, Київ

300 представників малих підприємств, працівників продуктових кіосків та активістів влаштували акцію протесту проти знесення МАФів у метрополітені. Учасники мітингу пройшли маршем вулицею Інститутською до Майдану Незалежності із гаслами "Президент! Наша доля у ваших руках", "Дайте спокій підприємцям метро!", та "Ні — хабарам та рейдерству в метрополітені". Протестувальники пройшли маршем вулицею Інститутською до Майдану Незалежності та принесли із собою символічну "труну малого бізнесу".

Зараз ви читаєте новину «"Ні — хабарам та рейдерству", "Геть владу зрадників!" - найцікавіші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути