четвер, 29 вересня 2016 12:48

Нерухомість, екскаватор і елітний позашляховик - арештували майно сестри "діамантового" Корнійця

Нерухомість, екскаватор і елітний позашляховик - арештували майно сестри "діамантового" Корнійця
Фото: УНІАН

Суд наклав арешт на майно сестри колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця Лариси Прокопенко.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 9 вересня.

Майно Прокопенко арештували за клопотанням слідчих ГПУ. Зокрема, арешт наклали на 2 квартири сестри екс-зампрокурора в Києві та Обухові та 17 земельних ділянок у Київській області. Серед них 5 ділянок у Коцюбинському, 6 - у селі Малютянка, 2 - у селі Северинівка Макарівського району, 2 - у селі Лісники, 1 - у мікрорайоні Жуляни та 1 у Петропавлівській Борщагівці.

Арешт наклали також на 8 транспортних засобів Прокопенко. Зокрема, позашляховик Mercedes-Benz GL 500 2012 року випуску, екскаватор та 6 вантажних автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали прокурора, який працював на посаді "діамантового" Корнійця

Прокопенко проходить як спільник у "сміттєвій справі". У цьому провадженні Корнієць фігурує як підозрюваний. Його звинувачують у використанні службового становища для заволодіння часткою фірми "Ніколсан", яка спеціалізується на вивезенні сміття. Цю частку прокурор оформив на підставну особу - свою сестру Прокопенко.

Як відомо, колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, першого екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та громадянина Валерія Гібаленка затримали на хабарі 5 липня.

Під час обшуків у Шапакіна вилучили 400 тис. доларів, у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова. Обом повідомили про підозру в хабарництві.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість, екскаватор і елітний позашляховик - арештували майно сестри "діамантового" Корнійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути