Ексклюзиви
неділя, 07 лютого 2016 21:12

"Не слухай російську пропаганду", "Сбербанк вбиває", "Росія=тюрма" - головні акції тижня

"Не слухай російську пропаганду", "Сбербанк вбиває", "Росія=тюрма" - головні акції тижня
Фото: ТСН

Gazeta.ua пропонує найважливіші акції тижня, що минає з 1 по 7 лютого.

1 лютого, Київ

Воїни АТО та солдати, котрі постраждали у трагедії під Іловайськом, провели біля Адміністрації президента повторну акцію "Покарати винних в найстрашніших трагедіях сучасної України, щоб уникнути нових масштабних втрат". Родичі загиблих під Іловайськом, а також солдати АТО вимагали покарати військових керівників, через яких загинуло близько 1000 українських військовослужбовців.

4 лютого, Київ

Активісти "Реанімаційного пакету реформ" передали депутатам фракцій коаліції шматки торта, декорованого урядовими портфелями. Як зазначають самі активісти, принесли торт для того, "аби депутати нарешті наїлися і почали відкриту підготовку нового формату роботи парламенту і уряду". На думку учасників акції, ні місця в уряді, ні рядки в коаліційній угоді не повинні стати результатом закритих кулуарних рішень.

5 лютого, Київ

Біля посольства Нідерландів пройшов агітаційний перформанс у стилі голландського художника ван Гога. Активісти з перев'язаними вухами закликали голландців не слухати російську пропаганду. Необхідність акції учасники пояснили проведенням у Нідерландах референдуму про Асоціацію України з ЄС у квітні цього року. А також впливом російської пропаганди на голландців – зокрема, російські ЗМІ звинувачують Україну у збитті "Боїнга-777" та крадіжці голландських арт-об'єктів.

6 лютого, Київ

Громадські активісти бойкотували, як вони стверджують, деякі представництва російського бізнесу в Україні. Перед такими установами активісти в балаклавах та у військовій формі розбивали банки з червоною рідиною, схожою на кров, розсипали гільзи як символ убивств українських військових на Донбасі.

6 лютого, Одеса

Патріотичні організації міста пікетували одне з відділень "Сбербанку Росії". Основною вимогою було припинення фінансування окупантів і оголошення бойкоту російських товарів. Учасники мітингу обклеїли двері фінансової установи наклейками із гаслом "Я фінансую окупантів".

7 лютого, Київ

Біля стін російського посольства кілька десятків людей проводять акцію протесту на підтримку ув'язненого російського активіста Ільдара Дадіна. Учасники акції тримають в руках державні прапори України і плакати на зразок "Росія=тюрма", "Свободу Ільдару" чи "Знайшов посольство Росію за запахом". Дадіна засудили в Росії за статтею 212 частиною 1 кримінального кодексу Росії (неодноразове порушення норм проведення акцій та пікетів).

Зараз ви читаєте новину «"Не слухай російську пропаганду", "Сбербанк вбиває", "Росія=тюрма" - головні акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути