Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2014 19:53

Не можна допустити прихованої приватизації ГТС - Тягнибок

Не можна допустити прихованої приватизації ГТС - Тягнибок
Фото: obozrevatel.com

Ініціатива із залучення закордонних акціонерів до української ГТС не обґрунтована і потребує детального вивчення. Поспіх може виявитися злочинним.

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи другу спробу уряду затвердити відповідні законопроекти із реформування ГТС у парламенті.

"Позиція "Свободи" є категоричною. По-перше, ми не хочемо, щоби ця ініціатива уряду виявилась прихованою приватизацією - ми категорично стоїмо на тому, що стратегічні підприємства мають належати державі. По-друге, ми не бачимо фінансового обґрунтування такого кроку. По-третє, ми повинні чітко знати, хто може бути отим управляючим ГТС. Адже 144 європейські газорозподільні і газотранспортні компанії мають серед своїх акціонерів "Газпром". І якщо такі кроки будуть спрямовані на те, щоб кремлівський "Газпром" вліз в українську ГТС (чи як управляючий, чи, згодом, як власник) – тоді ми чинимо злочин. Адже ведучи війну з Російською Федерацією, ми залучаємо російський бізнес в нашу економіку. Ніякі виправдання не можуть слугувати мотивацією чи стимулом для такого кроку", - зазначив Тягнибок.

Як відомо, минулого тижня фракція ВО "Свобода" у парламенті проголосувала проти урядового законопроекту, який регулював реформування української ГТС та уможливлював її акціонування компаніями з Європи та США.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав це голосування направленим "проти українського інтересу". Нагадаємо, 27 квітня 2013 року "Батьківщина", "Свобода" та УДАР спільно засудили законопроект уряду Миколи Азарова щодо реформування ГТС.

"Уряд хоче приватизувати, а точніше – вкрасти об'єкти державної власності – газотранспортну систему, видобувні підприємства по нафті і газу та газосховища", – заявляв Яценюк, котрий тоді займав посаду голови фракції "Батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «Не можна допустити прихованої приватизації ГТС - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути