середа, 26 листопада 2014 01:25

Назаров вбачає у справі проти нього політичний підтекст

Назаров вбачає у справі проти нього політичний підтекст
censor.net.ua

Заступник начальника Генштабу, генерал-майор Віктор Назаров вважає свій арешт політичними репресіями і загрозою для обороноздатності країни.

Про це він сказав журналістам після засідання в Печерському районному суді Києва, де йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під арештом на два місяці і призначена застава 365 тис. гривень, передає "Українська правда".

"Я відчуваю, що в цій справі проглядається серйозний політичний підтекст", - вважає генерал.

Назаров висловив обурення, що його судять за ухвалення рішень у військових умовах цивільні судді та прокурори, які некомпетентні в цих питаннях. Він упевнений, що його арешт створить прецедент, й інші військові керівники будуть відмовлятися ухвалювати відповідальні рішення в екстремальних бойових умовах, а це, в свою чергу, підірве обороноздатність країни.

"Мова може йти про те, що реально під загрозою стоїть фактично ефективність керівництва Збройними силами України, на жаль, ми таким чином діємо, швидше за все, на користь нашим супротивникам, на користь Росії", - заявив він.

Назаров нагадав, що протягом останнього часу змінилося вже три керівника штабу АТО, що не сприяє ефективності військових дій.

При цьому заступник керівника АТО підкреслив, що не вважає себе винним і сподівається на об'єктивність слідства.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва взяв під варту заступника начальника Генштабу ЗСУ, заступника керівника АТО Віктора Назарова. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до трагедії з літаком Іл-76: 14 червня в результаті падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом в Луганську загинули 49 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Назаров вбачає у справі проти нього політичний підтекст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути