субота, 19 квітня 2014 18:05

Наталія Королевська: Держава почала урізати соціальний захист там, де його найбільше потребують - на Сході України

Скоротивши фахівців з соціальної роботи, держава завтра втратить значно більше, ніж заощадить сьогодні. Про це заявила кандидат в Президенти України Наталія Королевська, коментуючи прийняте 18 квітня Донецькою міськрадою рішення скоротити 50% фахівців міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. За її словами, таким чином, місцева влада вже почала виконувати "антикризовий" пакет законів, прийнятий парламентом 27 березня.

"Сьогодні в Донецькій області склалася непроста ситуація. І рішення скоротити соціальних працівників матиме катастрофічні наслідки не тільки для жителів Донецька, але й для всієї країни в перспективі, якщо така тенденція продовжиться по всій Україні", - сказала вона.

За словами Наталії Королевської, потенційна економія коштів на соціальній сфері призведе до ще більших витрат з державного бюджету, оскільки необхідно буде вирішувати питання працевлаштування людей, а також соціального захисту тих, хто залишиться без підтримки.

"Скорочення соціальних працівників формально дозволить заощадити близько 308 млн. грн. При цьому з'явиться низка нових проблем - працевлаштувати людей, влаштувати дітей-сиріт і так далі. Якщо врахувати всі наслідки скорочення - виходить, що з бюджету необхідно витратити 630 млн. грн.", - зазначила вона.

Крім того, Наталія Королевська переконана: за жодних умов економити на соціальному захисті людей, особливо у складний для країни час.

"Наша команда не один місяць боролася, щоб надати статус та престижність соціальним працівникам, збільшити їм заробітну плату, забезпечити соціальні гарантії. А зараз їх попросту позбавляють роботи, засобів до існування", - підкреслила політик.

Наталія Королевська наголосила, що соціальний захист громадян - основна функція держави, і це, в першу чергу, стосується найбільш уразливих категорій, а також тих, хто потрапив у складну життєву ситуацію.

"Я остаточно переконана в необхідності поїхати в східні області нашої країни, щоб донести реальну ситуацію", - зазначила Наталія Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Королевська: Держава почала урізати соціальний захист там, де його найбільше потребують - на Сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути