Ексклюзиви
середа, 28 січня 2015 11:48

Наступного тижня Рада визнає ДНР та ЛНР терористами - нардеп

Наступного тижня Рада визнає ДНР та ЛНР терористами - нардеп
Фото: dozor.kharkov.ua

Заява Верховної Ради про визнання Росії країною-агресором не несе юридичних наслідків. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав позафракційний народний депутат Сергій Міщенко.

"Україна на державному рівні визнала, що ми воюємо з Росією. Ця заява піде у відповідні міжнародні інстанції. В першу чергу в Раду Європи та ПАРЄ. Вони мають реагувати. Зокрема не зменшувати санкції, що намагаються зробити. Якщо ми просимо про це, питання за Європою. Бо зараз бачимо, що російське лоббі там дуже добре працює", - зазначив він.

Депутат вважає, що наступного вівторка Рада проголосує в цілому законопроект про терористичні організації. "Процес не будуть затягувати. Україна визнає ДНР та ЛНР терористичними організаціями. Просто цього не тижня не змогли остаточно узгодити, хто визначатиме терористичні організації - суд, РНБО чи Верховна Рада. Зараз мають остаточно домовитися", - зауважив Міщенко.

Нагадаємо, вчора парламент в першому читанні ухвалив внесення змін до законодавства щодо визнання організацій терористичними. Тепер міністерство юстиції із народними депутатами створить робочу групу для напрацювання остаточного варіанту закону.

Зараз ви читаєте новину «Наступного тижня Рада визнає ДНР та ЛНР терористами - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути